Antena 3 CNN Politică Surse: Se caută un premier independent. Traian Băsescu i-a propus postul lui Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu şi Călin Georgescu

Surse: Se caută un premier independent. Traian Băsescu i-a propus postul lui Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu şi Călin Georgescu

Surse: Se caută un premier independent. Traian Băsescu i-a propus postul lui Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu şi Călin Georgescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Feb 2011   •   18:38
UPDATE 22:50: "Pentru a căuta înlocuitor pentru Emil Boc, trebuie ca acesta să-şi dea demisia. Nu suntem în situaţia asta", a declarat Vasile Blaga, luni seară, la TVR. Liderul PDL a fost întrebat dacă se caută un înlocuitor pentru Emil Boc la şefia Guvernului. Blaga a precizat că PDL face parte dintr-un Guvern condus de Emil Boc.

Luni seară, la Vila Lac, preşedintele Traian Băsescu discută cu lideri ai PDL de la nivel local şi central. Astfel, sunt vehiculate mai multe nume de premieri independenţi, printre care Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu şi Călin Georgescu.

"Se caută un premier independent în locul lui Emil Boc", au declarat, luni, lideri ai PDL, pentru Mediafax. Potrivit acestora, începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii. Conform surselor citate, din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că Emil Boc va fi înlocuit cu un premier independent.

De asemenea, au apărut informaţii conform cărora Traian Băsescu ar fi discutat luni cu Mugur Isărescu, încercând să îl convigă să preia conducerea Guvernului. Şeful statului a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţiile cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară.

Mai multe runde de întâlniri au avut loc între Traian Băsescu şi unii lideri ai organizaţiilor locale, au declarat surse din PDL, pentru Mediafax. Potrivit acestora, la aceste întâlniri s-ar fi discutat strategia pentru alegerile din partid. Duminică, Băsescu ar fi participat la o primă întâlnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe această temă. Luni după-amiază au continuat aceste discuţii, iar în cursul serii ar putea avea loc o nouă întâlnire.

Sursele amintite au precizat că participanţii au primit interdicţie la dezvăluirea subiectelor discutate. "Se caută un premier. Independent", a spus un lider PDL.

Se vehiculează posibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze la alegeri pentru funcţia de preşedinte al PDL, conform surselor din partid.

De asemenea, este posibil şi ca alegerile cu privire la noua conducere a partidului, programate pentru luna mai, să fie devansate, eventual să fie organizate peste o lună, spus aceleaşi surse.

În acelaşi timp, o serie de parlamentari s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu sunt informaţi în privinţa acestor întâlniri şi că află din presă despre strategia partidului.


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close