Antena 3 CNN Politică Surse: Stolojan s-a retras ca protest la guvernul impus de Băsescu

Surse: Stolojan s-a retras ca protest la guvernul impus de Băsescu

Surse: Stolojan s-a retras ca protest la guvernul impus de Băsescu
16 Dec 2008   •   06:32

Theodor Stolojan a recidivat cu retragerea dintr-o funcţie. Stupoarea politicienilor şi analiştilor a creat oportunitatea pentru tot felul de supoziţii privind adevărata motivaţie a acestui gest. Declaraţia fostului premier desemnat că doreşte să lase loc mai tinerilor politicieni a fost considerată mult ?prea subţire? şi drept urmare au apărut tot felul de informaţii sau supoziţii în legătură cu plecarea lui Therodor Stolojan. De la labilitate psihică până la dezacorduri privind puterea minimă pe care ar fi urmat să o aibă ca premier conform acordului dintre PDL şi PSD- toate au fost luate în calcul.
Jurnalul Naţional scrie că adevărata motivaţie pentru retragere este dată de un plic, conform tradiţiei ?bileţelelor? în relaţia de comunicare dintre instituţiile premierului şi preşedintelui din România.
Astfel, Jurnalul Naţional susţine din surse oficiale că un plic primit de Stolojan de la preşedintele Traian Băsescu a pus capac răbdării premierului desemnat. Astfel, acesta ar fi conţinut guvernul pe care urma să îl conducă viitorul prim-ministru. S-a încercat a i se impune lui Stolojan un aparat guvernamental complet, fără a avea posibilitatea de a-şi desemna nici măcar un singur ministru.
Guvernul din plic ar fi conţinut numele inclusiv a ocupanţilor funcţiilor de secretari de stat, subsecretari de stat, stabiliţi deja atât pentru PD-L, cât şi pentru PSD.
Informaţia este susţinută şi de fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu, fost apropriat al presedintelui, care declara- ?din câte ştiu aseară Stolojan a primit în plic miniştrii guvernului ? de la Traian Băsescu, pre principiul ?aceştia îţi sunt miniştrii, mergi şi guvernează?.
?Această atitudine îmi este familiară. În momentul în care ţi se dă o însărcinare prin nominalizare şi apoi prin acceptarea unei funcţii publice, eşti legat de mâini şi picioare şi trebuie să joci rol de vitrină?. Referindu-se la gestul vicepreşedintelui PDL, Claudiu Săftoiu declara: ?pentru prima oară din 20004 Preşedintele Traian Băsescu a primit cea mai răsunătoare palmă peste obraz pe care un partener politic, un prieten, i-ar fi putut-o da în condiţiile în care comportamentul domniei sale nu s-a schimbat nici un milimetru din 2004 încoace?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premier desemnat claudiu saftoiu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close