Antena 3 CNN Politică Surse: Tandemul Antonescu ? Orban încearcă înlăturarea lui Tăriceanu de la conducerea PNL

Surse: Tandemul Antonescu ? Orban încearcă înlăturarea lui Tăriceanu de la conducerea PNL

Surse: Tandemul Antonescu ? Orban încearcă înlăturarea lui Tăriceanu de la conducerea PNL
Sursa foto: Crin Antonescu Ludovic Orban
17 Ian 2009   •   10:28

Crin Antonescu şi Ludovic Orban ar putea face front comun pentru a-l înlătura pe Călin Popescu Tăriceanu de la şefia partidului. Potrivit unor surse, Antonescu ar putea candida pentru postul de preşedinte al PNL, iar Ludovic Orban pentru cel de preşedinte executiv.
Vicepreşedinţii liberali, Crin Antonescu şi Ludovic Orban, se gândesc să forţeze schimbarea statutului PNL astfel încât să candideze în tandem la conducerea PNL, susţin sursele Hotnews. Varianta luată în discuţie de nemultumiţii din PNL prevede ca senatorul Crin Antonescu să candideze pentru funcţia de preşedinte iar Ludovic Orban pentru cea de preşedinte executiv, funcţie care ar urma să fie introdusă după modificarea structurii de conducere a partidului.
Structura formaţiunii poate fi schimbată doar în cadrul unui Congres naţional cu acordul majorităţii membrilor PNL. Data la care acesta va avea loc va fi stabilită de Delegaţia Permanentă a PNL pe 4 februarie. Printre liderii care ar putea să susţină gruparea Antonescu ? Orban se numără Norica Nicolai, Teodor Meleşcanu şi Radu Stroe, susţin aceleaşi surse.
O altă variantă luată în calcul de nemulţumiţii din PNL ar fi menţinerea lui Tăriceanu la cârma partidului pentru a candida la alegerile prezidenţiale. Liberaliii se bazează pe faptul că Tăriceanu va pierde în faţa lui Traian Basescu, iar acest lucru va duce inevitabil la înlăturarea sa de la conducerea PNL. Atât Crin Antonescu cât şi Ludovic Orban admit că sunt în relaţii foarte bune, dar neagă faptul că şi-ar dori să conducă Partidul Naţional Liberal în tandem.
Antena 3

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close