Antena 3 CNN Politică Surse: Victor Ponta forțează excluderea din PSD

Surse: Victor Ponta forțează excluderea din PSD

Surse: Victor Ponta forțează excluderea din PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Sep 2016   •   16:09

Fostul președinte PSD Victor Ponta ar forța excluderea sa din partid, potrivit unor surse de la vârful formațiunii politice, citate de Antena 3.

O excludere a fostului premier din PSD este dorită atât de Victor Ponta, cât și de actualul președinte al partidului, Liviu Dragnea.

Conform surselor citate, de la vârful PSD, Victor Ponta și-ar dori să fie exclus cu surle și trâmbițe din partid. Apoi, fostul premier ar vrea să plece cu alți membri marcanți ai partidului la formațiunea lui Bogdan Diaconu, PRU.

Și Liviu Dragnea și-ar dori excluderea lui Ponta din PSD, dar nu este dispus să facă această mișcare, pentru a nu-i oferi pe tavă excluderea. În acest fel, Dragnea și-ar pierde credibilitatea și nu vrea să piardă din public la alegerile parlamentare din 22 decembrie.

Victor Ponta și-ar dori să plece din PSD, pentru a putea avea un rol important în negocierea viitorului guvern.
 

Transferurile către PRU
- Luni, 29 august: Daniel Savu, Ion Eparu, Mihai Sturzu
- Marți, 30 august: Sebastian Ghiță, Cristian Rizea, o filială întreagă a PSD sector 5
- Miercuri, 31 august: Sorin Teju, Daniel Oajdea
- Miercuri, 31 august: Ponta recunoaște că e în spatele PRU
- Joi, 1 septembrie: Dragnea iese la atac și anunță că PSD nu are nevoie de PRU, că nu va face niciun protocol cu PRU

Analist politic: Faptul că Ponta își asumă ajutorul duce și la întreținerea misterului

Analistul politic Radu Magdin, întrebat de ce crede că Victor Ponta nu se distanțează de PRU, dacă nu are un interes, a răspuns:

”Indiferent de motivațiile care ar putea fi în spate, cred că atunci când vrei să ajuți un partid nou, în speță PRU, interesul este să-l ții cât mai mult pe agenda publică, ca subiect, cât mai fierbinte. Ceea ce poate exlica și calendarul, pentru că dacă ar fi fost o știre de o zi cu transferurile, ar fi fost o chestiune de 24 de ore, în care lumea comenta mai mult sau mai puțin și subiectul se oprea aici. Din această perspectivă, cred că interesul acestui partid este să se vorbească aproape zilnic de el”, a punctat analistul Radu Magdin, fost consilier al lui Ponta, vineri, la Antena 3.

Întrebat, de asemenea, de ce Ponta face PR pentru PRU și își folosește și numele, analistul politic a explicat: ”Faptul că Ponta își asumă ajutorul cu pricina duce și la întreținerea misterului. Dacă lucrurile erau clare, nu aveam nici noi ce să dezbatem”.

 

×
Parteneri
Noi vouchere de la stat pentru românce
x close