Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, primele declarații după CEx: "Consider că trebuie să-mi dau demisia din PSD. Nu e un moment de slăbiciune, ci de demnitate"

Viorica Dăncilă, primele declarații după CEx: "Consider că trebuie să-mi dau demisia din PSD. Nu e un moment de slăbiciune, ci de demnitate"

Viorica Dăncilă, primele declarații după CEx: "Consider că trebuie să-mi dau demisia din PSD. Nu e un moment de slăbiciune, ci de demnitate"
27 Noi 2019   •   00:12

UPDATE. Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia de la conducerea PSD, după ședința CEx.

"După un CEx destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia vizavi de alegerile prezidențiale, dar și despre perioada următoare, am înțeles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului. Nu e un moment de slăbiciune, ci un moment de demnitate. Consider că trebuie să-mi dau demisia din PSD. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință, dar acum, în urma discuțiilor, am înțeles că se dorește o resetare a partidului", a spus Dăncilă. 

UPDATE. Lia Olguţa Vasilescu, şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, şi-a dat demisia, marți seară, în Comitetul Executiv Naţional, din funcţia de vicepreşedinte. Printre cei care și-au mai dat demisia se numără Marian Oprişan, Dragoş Benea, Roxana Mânzatu, Dan Nica, Gabriel Zetea şi Carmen Dan.

UPDATE. Ședința Comitetului Executiv este în plină desfășurare. La finalul ei aflăm dacă Viorica Dăncilă își dă sau nu demisia de la conducerea PSD. 

UPDATE. Viorica Dăncilă a ajuns la sediul din Kiseleff, unde se ține ședința Comitetului Executiv. Liderul PSD nu a dorit să facă nicio declarație.

UPDATE. CEx Partidului Social Democrat se reuneşte, marţi, la ora 18.30, pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale. Mai mulți membri PSD au ajuns deja la sediul formațiunii din Kiseleff.

Știre inițială

Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă nu își va da demisia de la șefia PSD în această seară, în cadrul ședinței Comitetului Executiv. 

De asemenea, nici Mihai Fifor și Eugen Teodorovici nu vor să demisioneze. 

Se pare că Dăncilă s-ar fi lăsat convinsă de Eugen Teodorovici să nu-și depună mandatul. Fostul premier va susține că e nevoie de o analiză înainte ca partidul să intre într-un congres extraordinar și că doar acolo poate fi schimbat președintele formațiunii politice. 

În cazul în care Marcel Ciolacu și gruparea care îl susține pe acesta vor forța planul de a o schimba pe Viorica Dăncilă, atunci cel mai probabil președinta PSD va suspenda ședința CEx până la o dată viitoare în care spiritele ar fi mai calme. 

Ar fi un precedent periculos schimbarea președintelui printr-un comitet executiv, susțin cei din tabăra Vioricăi Dăncilă. 

×
Subiecte în articol: viorica dancila
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close