Antena 3 CNN Politică Susţinători ai lui Tăriceanu, de partea lui Antonescu la alegerile interne din PNL

Susţinători ai lui Tăriceanu, de partea lui Antonescu la alegerile interne din PNL

Susţinători ai lui Tăriceanu, de partea lui Antonescu la alegerile interne din PNL
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
06 Feb 2010   •   12:20

Susţinătorii lui Călin Popescu-Tăriceanu ar putea apărea pe lista lui Crin Antonescu, la congresul liberalilor din martie. Dacă Tăriceanu nu candidează, oamenii lui din teritoriu nu trebuie să rămână marginalizaţi, spun liderii PNL. La congres, delegaţii liberali ar avea de făcut alegeri clare între echipe care propun anumite strategii.

Decizia lui Crin Antonescu caută să recupereze o serie de persoane cu influenţă în PNL, care nu s-ar regăsi în conducerea partidului, dacă Tăriceanu nu candidează. Printre persoanele cu influenţă în PNL, care ar putea face echipă cu Antonescu se numără fostul ministrul al Apărării Teodor Atanasiu, fostul ministru al Agriculturii Dan Motreanu sau fostul şef al ANAF, Daniel Chiţoiu.

"Dacă Antonescu propune o listă care să fie reprezentativă pentru diverse curente de opinie din PNL, sunt de acord cu o astfel de propunere." a declarat vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian pentru Evenimentul Zilei.

Mai mulţi vicepreşedinţi ai PNL susţin introducerea unui sistem de alegeri pe bază de moţiuni, care să înlocuiască sistemul actual în care membrii conducerii sunt aleşi în ordinea numărului de voturi obţinute. Prin introducerea sistemului de moţiuni, delegaţii la congres ar avea de făcut alegeri între echipe care propun anumite strategii.



Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close