Antena 3 CNN Politică Susținătorii referendumului pentru redefinirea familiei, îngrijorați de opoziția lui Klaus Iohannis

Susținătorii referendumului pentru redefinirea familiei, îngrijorați de opoziția lui Klaus Iohannis

Susținătorii referendumului pentru redefinirea familiei, îngrijorați de opoziția lui Klaus Iohannis
29 Mar 2018   •   18:10

Comitetul de iniţiativă cetăţenească pentru revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie susţine că preşedintele Klaus Iohannis "s-a exprimat şi se exprimă împotriva revizuirii constituţionale şi împotriva organizării referendumului".

"Dacă amânările Parlamentului au fost resimţite în societatea civilă din România ca fiind urmarea enormei presiuni externe exercitate prin toate canalele, acum, în schimb, preşedintele României este hotărât să blocheze organizarea referendumului prin orice mijloace. Ne exprimăm astfel preocuparea şi îngrijorarea pentru poziţia preşedintelui, considerăm că împărtăşirea de către domnia sa a discursului cinic şi dispreţuitor al activiştilor anticreştini şi antidemocratici ai ideologiei de gen este inacceptabilă, profund antidemocratică şi părtinitoare", precizează joi Comitetului Naţional de Coordonare a Iniţiativei Cetăţeneşti (CNCIC) într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, iniţiativa menţionată nu a ajuns să fie concretizată într-un referendum, "după aproape trei ani în care milioane de români au aşteptat minima dovadă că în România funcţionează un stat de drept condus după principii democratice", cu motivarea că legea-cadru de organizare a acestuia trebuie ea însăşi modificată.

"De atunci şi până în prezent, iniţiativa a cunoscut următoarele etape: a fost însuşită prin semnătură de către aproape 3.000.000 de cetăţeni români (în primele 6 luni de la demararea ei), a fost avizată de către Curtea Constituţională, în data de 21.07.2016, îndeplinind toate condiţiile prevăzute de legea specială şi de Constituţie, nefiind împotriva drepturilor niciunei alte persoane, a fost adoptată cu o majoritate copleşitoare în Camera Deputaţilor în data de 09.05.2017, a fost susţinută public de un număr de 13 congresmeni americani şi de un număr de 40 de europarlamentari", mai precizează CNCIC.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: revizuirea constitutiei Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close