Antena 3 CNN Politică Sute de demisii din USR, după ce Dacian Cioloș a renunțat la șefia formațiunii: ”E un moment complicat pentru partid!”

Sute de demisii din USR, după ce Dacian Cioloș a renunțat la șefia formațiunii: ”E un moment complicat pentru partid!”

Aproximativ 400 de membri USR au demisionat și circa 100 de persoane au intrat în partid, din momentul în care Dacian Cioloș a renunțat la președinția partidului. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu.

Sute de demisii din USR, după ce Dacian Cioloș a renunțat la șefia formațiunii: ”E un moment complicat pentru partid!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    14 Feb 2022   •   13:01

„La o primă vedere pare că de la 1 februarie până astăzi (luni - n.r.) au plecat aproximativ 400 de colegi și au venit aproximativ 100 de colegi noi.

Plecarea oricărui coleg este un moment trist pentru noi și eu le mulțumesc tuturor celor care au ales să-și dea din timp o secundă, un minut, o zi din viață pentru acest partid și cred în continuare că noi suntem soluția cea mai bună pentru viitorul României.

Îi aștept pe fiecare, îl aștept pe fiecare român care crede că USR este soluția bună pentru viitorul României alături de noi.

E un moment complicat pentru partid. Așa cum am trecut de multe ori peste momente complicate, o să trecem și peste asta. Am încredere în colegii mei și în solidaritate ”, spune purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu.

În urmă cu o săptămână, Dacian Cioloș și-a dat demisia din fruntea partidului USR. Decizia a venit după ce Biroul Național USR a respins proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, cu 14 voturi la 11. Acesta amenințase că își va depune mandatul dacă propiectul său nu primește susținere.

Funcția de președinte interimar a fost preluată de către vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congres, adică de către Cătălin Drulă, conform statutului USR.

Înregistrare secretă din ședința USR. Dacian Cioloș a anunțat că își dă demisia

Antena 3 a obținut înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. ”Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare", a spus Adrian Ursu, duminică seara trecută, în cadrul unei ediții speciale.

”Lucrurile care pentru mine sunt esențiale și atunci eu îmi depun mandatul. Deci luni, dacă programul ăsta nu e votat, voi puteți să ziceți că nu vreți să îl votați, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum nu avem ședință de BN, sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să vă oblig sau la fel dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia”, spunea Dacian Cioloș într-o înregistrare din timpul ședinței USR. 

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close