Antena 3 CNN Politică Tanczos Barna va propune confiscarea mașinilor care intră în parcurile naturale

Tanczos Barna va propune confiscarea mașinilor care intră în parcurile naturale

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că este inadmibisil ca România să fie ultima ţară din Uniunea Europeană în care încă se intră cu mașina în parcurile naturale. Acesta vrea sancțiuni mai dure pentru cei care încalcă regulile, inclusiv confiscarea vehiculelor.

Tanczos Barna va propune confiscarea mașinilor care intră în parcurile naturale
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    27 Iul 2021   •   10:55

“Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional.“, a declarat ministrul mediului, potrivit Digi24.

“Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis.

Sancţiunile sunt mari de la 5000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient"., a mai precizat acesta.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close