Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Antonescu este incapabil de a fi lider, iar Băsescu este debusolat

Tăriceanu: Antonescu este incapabil de a fi lider, iar Băsescu este debusolat

Tăriceanu: Antonescu este incapabil de a fi lider, iar Băsescu este debusolat
Sursa foto: calin popescu tariceanu
11 Mar 2009   •   00:23

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu îl caracterizează pe Crin Antonescu drept o persoană fără responsabilităţi în partid, care a refuzat funcţii ministeriale şi nu ştie să conducă, pe Dinu Patriciu drept un simplu membru PNL, dar foarte cunoscut, iar pe Traian Băsescu drept un preşedinte debusolat.

Tăriceanu afirmă, într-un interviu acordat pentru
Mediafax că actuala coaliţie este "de conjunctură". De asemenea, el spune că, în momentul în care Traian Băsescu a forţat "realizarea acestei coaliţii contra naturii", PDL-PSD, a ştiut că va trebui să se angajeze într-o luptă, inclusiv în competiţia prezidenţială.

?În 1992, la alegerile prezidenţiale în America, Clinton a folosit o formulă care a avut mare impact şi care spunea în engleză ceva de genul acesta, chiar exact pot să vă spun: "It's about economy, stupid". N-aş traduce-o în româneşte "Este vorba de economie, prostule", ci aş spune: "Traiane, trezeşte-te, avem o problemă serioasă!". Avem o problemă economică serioasă. Iar ieri, după discursul din Parlament, ce-am văzut? Am văzut un preşedinte care este total debusolat şi incapabil să ofere soluţii pentru a scoate economia românească din criză. De ce spun că este incapabil să facă acest lucru? Pentru că el, de fapt, constatăm că şi-a asumat, dincolo de rolul de preşedinte şi rolul de prim-ministru şi rolul de conducător al coaliţiei care guvernează astăzi România?, declara fostul premier.

Pentru a completa apoi că ?în momentul în care Traian Băsescu a forţat, aş spune, realizarea acestei coaliţii contra naturii, PDL-PSD, am ştiut că va trebui să mă angajez într-o luptă, inclusiv în competiţia prezidenţială. Într-o luptă, în primul rând ca lider al opoziţiei, cu responsabilitatea care decurge de aici, pentru că suntem singurul partid de opoziţie, iar astăzi, după ce-am văzut modul de abordare a problemelor economice din partea lui Traian Băsescu, ştiu un lucru clar ? că voi putea să-l înving pe Traian Băsescu în această luptă. Pentru că, în ceea ce va însemna o dezbatere serioasă în timpul campaniei electorale, nu vom putea să rămânem cantonaţi numai la subiecte politice.
Traian Băsescu nu va putea să refuze o dezbatere profundă pe teme economice, acolo unde eu am demonstrat că am soluţii şi ştiu să conduc economia românească şi, din păcate, el demonstrează că nu are.?

Tăriceanu a răspuns şi acuzaţiilor lui Băsescu: ?Eu mă conving pe zi ce trece că Băsescu nu înţelege nicio iotă din economie. Fondul Naţional de Dezvoltare nu a fost cheltuit. Fondul Naţional de Dezvoltare se poate cheltui numai pe proiecte de investiţii. Aşa spune actul de înfiinţare a acestui Fond Naţional de Dezvoltare?.


Referindu-se la rivalul său la preşedinţia partidului şi pentru o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, Tăriceanu arăta că ?un lider de partid trebuie să dea dovada unor calităţi probate, trebuie să dea dovada unei competenţe, trebuie să aibă o experienţă în ceea ce înseamnă confruntarea politică şi în acelaşi timp nu se poate considera lider cineva care participă la discuţii, la talk-show-uri la televizor, care face declaraţii. O persoană care nu cred că a avut responsabilitatea plăţii unui singur angajat sau creării unui loc de muncă, la fel, nu cred că poate să aspire în mod convingător la o astfel de funcţie într-un partid care a devenit, aş spune, o instituţie şi nu mai este partidul pe care-l ştim acum 20 de ani. Mai mult de atât, o persoană care timp de 10 ani a stat în expectativă, n-a avut nicio responsabilitate în partid, nu poate să pretindă în mod obiectiv, realist, să devină preşedintele unui partid, o persoană care a refuzat în repetate rânduri când i-am propus să preia o funcţie ministerială nu poată să pretindă că poate să ştie să conducă sau să aibă o minimă experienţă care să-l recomande într-o astfel de funcţie.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close