Antena 3 CNN Politică Tăriceanu are o rugăminte pentru protestatarii din Piața Victoriei

Tăriceanu are o rugăminte pentru protestatarii din Piața Victoriei

Tăriceanu are o rugăminte pentru protestatarii din Piața Victoriei
10 Dec 2017   •   22:43

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis duminică un mesaj protestatarilor în care i-a rugat ca, în afară de informaţiile pe care le preiau de pe reţelele de socializare, să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiţiei.

"Pentru cei care protestează, eu am un mesaj. Am rugămintea (...) ca cei care protestează, în afară de reţelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informaţii care nu sunt controlate şi verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiţiei, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop - consolidarea statului de drept, consolidarea independenţei magistraţilor, în aşa fel încât (...) să nu mai putem vorbi, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiţie selectivă, de abuzuri şi excese care au afectat oameni şi vieţi, să nu ne mai trezim în situaţia în care oameni care sunt condamnaţi în România îşi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a declarat Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit preşedintelui Senatului, "România este a treia ţară, după Rusia şi Turcia, în privinţa proceselor pierdute la CEDO".

"Este o stare pe care nu putem să o acceptăm să se perpetueze şi acesta este motivul pentru care am hotărât, la nivelul majorităţii, să facem o modificare a legilor justiţiei şi această reformă în justiţie", a spus Tăriceanu.

Referitor la faptul că membri ai opoziţiei i-au cerut demisia, Tăriceanu a spus: "Dacă ei cunosc care sunt regulile în democraţie, probabil că vor să facă un fel de exerciţiu cu care să iasă în evidenţă, dar (...) chiar şi acest exerciţiu, hai să zicem uşor forţat, nu le aduce încredere mai multă din partea electoratului".

Totodată, preşedintele Senatului a criticat declaraţiile politice ale şefilor unor instituţii apolitice.

"În România, în momentul de faţă, există o grupare care, în trecut, căpătase forma unei grupări oculte - astăzi nu mai este o grupare ocultă -, care se luptă din răsputeri pentru a-şi menţine poziţiile, influenţa, pârghiile de putere nelegitime, neconstituţionale. Şi din acest motiv avem o gamă întreagă de manifestări de la cele de stradă până la tot felul de declaraţii politice din partea şefilor unor instituţii care nu sunt politice, dar care văd că fac politică cu foarte multă dăruire", a mai afirmat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close