Antena 3 CNN Politică Tăriceanu aruncă mănuşa lui Boc:"Eu nu sunt Băsescu, nu îi cer să repete ce spun eu, ci să gândească"

Tăriceanu aruncă mănuşa lui Boc:"Eu nu sunt Băsescu, nu îi cer să repete ce spun eu, ci să gândească"

Tăriceanu aruncă mănuşa lui Boc:"Eu nu sunt Băsescu, nu îi cer să repete ce spun eu, ci să gândească"
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
09 Feb 2009   •   14:36

Liberalii au început deja să lucreze la propriile amendamentele pentru buget, nemulţumiţi de inadvertenţele conţinute şi de sumele mici primite de agricultură, educaţie, cercetare şi cultură. Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat luni pe premierul Emil Boc pentru lipsa de fermitate şi iniţiativă dovedită în cazul bugetului.
"Eu nu sunt Băsescu, nu îi cer să repete ce spun eu, ci să gândească? a afirmat Tăriceanu dând ca exemplu ezitările premierului în cazul bugetelor prea mici alocate unor domenii. ?La o primă lectură, vedem că sunt nişte cifre care sunt departe şi de ceea ce au promis şi de ceea ce a fost bugetul pe 2008. Agricultura depaşise 3%, acum este numai de 1,5% din Produsul Intern Brut. Pentru cercetare şi cultură sunt scăderi extrem de mari. Ce se întâmplă cu bugetul pentru educaţie, care ajunsese la 6 la sută din PIB?", a arătat liderul PNL.
Tariceanu a precizat că parlamentarii liberali au început deja să lucreze la amendamentele ce vor fi aduse la acest proiect de buget. "Va trebui să rezulte o dezbatere care să forţeze guvernul să se apropie de ceea ce a promis în campanie" a arătat Tăriceanu.
"Am să revin cu aceeaşi idee: odată cu aprobarea guvernului trebuia prezentat un plan anticriză, bugetul trebuia să cuprindă măsuri anticriză, pentru că acestea sunt măsuri economice, nu verbale, cum consideră Emil Boc. Am discutat cu domnul Boc, i-am spus să precizeze ce fel de buget este, dacă este de stimulare a economiei, de creştere a locurilor de munca. A început să facă cum face cu Băsescu, numai că eu nu sunt Băsescu, nu îi cer să repete ce spun eu, ci să gândească", a mai precizat Tăriceanu.
Liderul PNL a acriticat şi eliminarea plăţii orelor suplimentare. "În ceea ce priveşte măsurile privind motivarea muncii, nu cred că este o măsura bună tăierea orelor suplimentare ale celor care lucreaza peste program. Nu mai suntem în epoca socialistă când se făcea muncă voluntară, munca se retribuie", a apreciat fostul premier.
Liderul liberal a reamintit ca în 2008 guvernul condus de el a propus acordarea unei sume de 1.000 de euro celor care angajează persoane aflate în şomaj de trei luni, iar guvernul Boc a eliminat această măsură şi a introdus scutirea de contribuţie socială a celor care trimit oameni în şomaj tehnic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu amendamente PNL buget critici Boc somaj
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close