Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: "Asta e filosofia Guvernului Iohannis - Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură!"

Tăriceanu: "Asta e filosofia Guvernului Iohannis - Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură!"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, îi acuză pe președintele Iohannis și pe Ludovic Orban că nu iau în serios subiectul măririi salariilor pentru profesori și sugerează că premierul a făcut niște comparații deplasate.

Tăriceanu: "Asta e filosofia Guvernului Iohannis - Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    14 Aug 2020   •   20:05

"Asta e filosofia guvernului Iohannis - Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură! Probabil că la fel gândesc și despre mărirea pensiilor și alocațiilor. La ei banii sunt dați cu cap doar dacă scrie pe ei "para-ndărăt"", a scris liderul ALDE pe Facebook.

Tăriceanu a făcut referire la declarațiile făcute de Ludovic Orban, astăzi, când a fost întrebat de ce s-a amânat creşterea salariilor profesorilor.

“Dintr-un motiv foarte simplu. Uitaţi-vă la datele prezentate de INS şi la prognoza privitoare la creşterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o contracţie economică, o scădere economică de 3,8%. Când îţi scad venituri... e ca într-o familie. Dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă sau să îţi cumperi.....”, a afirmat premierul.

Orban a spus că salariile profesorilor nu pot fi mărite fiindcă au apărut alte cheltuieli din cauza pandemiei

“Banii au fost prevăzuţi, doar că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli care au fost absolut necesare. Faţă de bugetul iniţial în domeniul Sănătăţii a fost necesară o creştere extrem de mare a bugetului Sănătăţii cu aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face faţă provocărilor generate de epidemie”, a mai spus Orban.

Reacția Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ

Cadrele didactice urmau să primească o creștere salarială de 14%, adică aproximativ 300 de lei în plus, de la 1 septembrie.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) le-a transmis membrilor Guvernului şi ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, că amânarea creșterii salariilor pentru profesori e ”o greşeală enormă, iar consecinţele pot fi neplăcute”. ”Cadrele didactice aşteaptă această majorare nu pentru a o cheltui la cârciumă, dacă ar fi să facem o paralelă cu declaraţia premierului Ludovic Orban, ci pentru a se apropia de un trai normal, la care au dreptul”, a tansmis FSLI.

 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu Iohannis Orban
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close