Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, atac la Antonescu. Vrea alegeri în PNL pentru desemnarea prezidenţiabilului, cel mai devreme în martie 2014

Tăriceanu, atac la Antonescu. Vrea alegeri în PNL pentru desemnarea prezidenţiabilului, cel mai devreme în martie 2014

Tăriceanu, atac la Antonescu. Vrea alegeri în PNL pentru desemnarea prezidenţiabilului, cel mai devreme în martie 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Ian 2013   •   14:13
Update 14.10 - Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat, vineri, că organizarea alegerilor interne în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cel mai devreme în martie 2014, precizând că această idee ar duce la modernizarea necesară partidului.

"Aceste alegeri interne (pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale - n.r.) trebuie organizate nu mai devreme de martie 2014. Nu există niciun fel de raţiune pentru a le organiza mai devreme, în ţările democratice în care se practică acest sistem se organizează că puţine luni înainte de alegerile propriu-zise. În Statele Unite ele se organizează exact în toiul verii, sunt cele două convenţii. Orice alt sistem, orice altă încercare de a stabili candidatul de pe acum ar însemna o acţiune prematură şi care, după părerea mea, s-ar constitui într-o mare eroare. Ar însemna că a renunţa la această formulă înseamnă că ratăm ceea ce numesc eu modernizarea partidului şi posibilitatea de a motiva membrii noştri sau alţi oameni care doresc să se alăture PNL", a afirmat Tăriceanu.
________________________________________________

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu propune ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâlmplă în alte ţări, spunând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.

"Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la preşedinţie - n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a precizat Tăriceanu, potrivit Mediafax.

El a menţionat că este nevoie de un preşedinte care să încerce să rezolve problemele oamenilor şi să nu provoace conflict, "aşa cum face Băsescu".

Tăriceanu a adăugat că viitorul preşedinte trebuie să dea încredere celorlalte ţări, dar şi UE şi partenerilor transatlantici, în legătură cu faptul că România este un stat democratic.

Liberalul a mai spus că viitorul şef de stat trebuie să încerce să unească, şi nu să practice dezbinarea românilor.

Tăriceanu a adăugat că PNL are responsabilitatea de a alege cel mai bun candidat, cu cele mai bune şanse să câştige prezidenţialele.

Până acum se ştia că USL merge pe varianta Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale.







×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu alegeri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close