Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, atacat de liderii partidului pentru neintrarea la guvernare

Tăriceanu, atacat de liderii partidului pentru neintrarea la guvernare

Tăriceanu, atacat de liderii partidului pentru neintrarea la guvernare
11 Dec 2008   •   03:37

Partidul Naţional Liberal nu se simte în largul său în postura în care este acum. După ce s-a autoexclus de la guvernare, membri ai formaţiunii pun la îndoială, indirect, calitatea de lider a lui Călin Popescu Tăriceanu.
Astfel vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este necesară convocarea unei Delegaţii Permanente care să discute viitorul politic al PNL. Acesta mai apreciază că, în mod normal, decizia de guvernare ar fi trebuit luată tot de acest for al partidului.
?Am considerat şi consider necesar şi acum convocarea unei Delegaţii Permanente a PNL pentru a discuta viitorul politic", a adăugat el. Orban a menţionat că s-a discutat chiar în cadrul ultimei şedinţe a Biroului Politic Central consultarea preşedinţilor de organizaţii.
Referitor la rezultatele alegerilor, Orban recunoştea că nu se poate declara nemulţumit, dar lasă de înţeles că decizia privind guvernarea nu a fost cea mai potrivită, arătând că o asemenea hotărâre trebuia luată de Delegaţia Permanentă.
La rândul său, liderul PNL Gorj, Illie Morega, aprecia, la rândul său, că negocierile pentru coaliţia guvernamentală au fost luate unilateral de unele persoane, fără a exista o discuţie şi o decizie prealabilă a conducerii lărgite a partidului.
El lasă de înţeles că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a judecat corect, iar cramponarea de funcţia de premier şi de program nu a fost cea mai înţeleaptă, iar preşedintele partidului a fost egoist, gândind totul din interese personale: ? în Delegaţia Permanentă, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi parlamentarii puteam găsi soluţii optime privind problemele care se vor negocia şi cele în care nu se pot face compromisuri. Dar cum în arta negocierilor nu se poate fără compromisuri, mai multe minţi care judecau la rece, nu încălzite, şi în interesul partidului poate găseau o soluţie mult mai bună", a susţinut liderul PNL Gorj.
Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close