Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă

Tăriceanu: Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă

Tăriceanu: Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă
Sursa foto: popescu tariceanu
06 Mar 2009   •   03:31

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Suceava, că în ceea ce priveşte efectele crizei economice din România preşedintele Traian Băsescu trăieşte într-o realitate parlalelă.

"Domnul Băsescu ne arată, de foarte multe ori în ultima vreme, că trăieşte într-o realitate paralelă", a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă, subliniind că România nu este scutită de criză.

"Probabil că, ducându-se la Bruxelles în calitate de un fel de prim-ministru, pentru că la această discuţie au participat responsabilii cu gestionarea economiilor ţărilor lor în perioadă de criză, acolo a aflat că toată lumea vorbeşte de criză", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a spus că s-ar bucura dacă România "ar fi o insulă de bunăstare într-un ocean de frământări şi de pericole" dar că, din păcate, criza loveşte pe toată lumea.

"Altfel nu înţeleg de ce Guvernul a anunţat o serie de măsuri pe care, sigur, nu a reuşit să le pună în aplicare, dar reducerea cheltuielor era o reflectare a acestor preocupări pentru că o economie în contracţie generează mai puţine venituri şi sigur că s-au gândit să diminueze cheltuielile. Nu au reuşit să o facă pentru că, fiind un guvern de factură populistă, cu prim-ministru populist, le e teamă de reacţia cetăţenilor", a afirmat preşedintele PNL.

El a mai spus că în România criza se manifestă şi că e numai la început, iar efectele nu au căpătat amploarea ce va fi resimţită în perioada următoare.

Acesta a mai subliniat că guvernul Boc reuşeşte doar să promoveze şomajul tehnic în loc să adopte măsuri constructive pentru limitarea efectelor crizei economice şi crearea de noi locuri de muncă.

?Boc a pus în loc măsura de promovare, ca politică de stat, a şomajului tehnic. Scutim întreprinderile care trimit oamenii în şomaj tehnic timp de trei luni de plata contribuţiilor de asigurări sociale. Acesta este un stimulent de a trimite oamenii în şomaj tehnic, şi nu de a-i ţine la lucru?, a explicat Tăriceanu.

În plus, liderul PNL l-a acuzat pe Boc că în loc să prezinte în parlament planul anticriză, cum au cerut liberalii, premierul ?nu a găsit altă soluţie decât să se fofileze şi să-şi facă drum la Bruxelles?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close