Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Boc nu este în stare să gândească mai mult decât gândea Ceauşescu, cizmarul

Tăriceanu: Boc nu este în stare să gândească mai mult decât gândea Ceauşescu, cizmarul

Tăriceanu: Boc nu este în stare să gândească mai mult decât gândea Ceauşescu, cizmarul
Sursa foto: calin popescu tariceanu
29 Mai 2009   •   00:52

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, referindu-se la abordarea succesorului său în ceea ce priveşte "teama de deficit bugetar", că "Boc nu este în stare să gândească mai mult decât gândea Ceauşescu, cizmarul".
Fostul premier a apreciat ca "total neprofesionistă" abordarea lui Emil Boc în ceea ce priveşte "teama de deficit bugetar".
"După al Doilea Război Mondial, ţările occidentale au acceptat intenţionat pe anumite perioade de timp deficite bugetare mari, cu care şi-au finanţat eforturile de reconstrucţie. Dar domnul Boc nu este în stare să gândească mai mult decât gândea Ceauşescu, cizmarul. Şi Ceauşescu a oprit toate investiţiile, ca să nu aibă datorii, ceea ce a dus la înapoierea tehnologică şi la înapoierea în general a României", a spus Tăriceanu.
Potrivit acestuia, deficitul bugetar de care actualul premier acuză fostul Guvern "nu a fost inutil".
"Am curajul de a explica faptul că deficitul bugetar de care domnul Boc ne acuză, pe care îl înfierează ca un activist de partid, nu a fost inutil. Acel deficit nu a însemnat bani care s-au dus în cer. Nu au fost bani irosiţii, ci bani investiţi, pentru modernizarea infrastructurii, pentru recuperarea decalajelor faţă de ţările mult mai dezvoltate. Fără asumarea unui deficit bugetar, aceste decalaje s-ar fi adâncit şi mai mult", a afirmat fostul premier, citat de Mediafax.
Acesta a adăugat că pledează în continuare pentru asumarea unui deficit bugetar şi pentru stimularea investiţiilor de către sectorul public.
"Acum, cu atât mai mult cu cât sunt condiţii de criză, sectorul guvernamental ar trebui să impulsioneze economia cu comenzi guvernamentale, pentru că sectorul privat nu are bani", a spus Tăriceanu, argumentând că în acest an SUA şi-au asumat un deficit bugetar dublu faţă de anul trecut, de 12,8 la sută, iar Marea Britanie are şi ea un deficit de peste 12 la sută.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close