Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi

Tăriceanu: Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi

Tăriceanu: Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Oct 2019   •   16:49

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, joi, într-un mesaj pe Facebook, că partidul pe care îl conduce se va gândi ce are de făcut pe mai departe și că ALDE e pregătit să sprijine un guvern cu mai puține ministere decât fostul cabinet.

"O spun din capul locului: pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al șaselea guvern în cinci ani, cu atât mai mult într-o perioadă când energiile guvernamentale ar trebui dedicate alcătuirii noului buget. Un buget foarte important, pentru că de forma în care el va fi conceput depinde viitorul țării. Vom avea investiții în infrastructură si în domenii tehnologice de vârf, ori ne vom concentra pe pomeni electorale, pe subvenții ascunse și pe anulări de datorii publice?

Și totuși, sunt momente când un guvern care s-a dovedit ineficient și care și-a epuizat suflul politic trebuie să plece, spre binele tuturor cetățenilor.

Guvernul Dăncilă a căzut pentru că s-a dovedit incapabil să se ridice la înălțimea misiunii sale și pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat.

Cramponarea de putere e întotdeauna păguboasă în politică și o spun asta din poziția unui lider care i-a surprins pe mulți tocmai prin refuzul de a se agăța de scaun.

Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi.

De mâine, ne vom gândi ce avem de făcut pe mai departe.

Suntem pregătiți, noi, cei din ALDE, să susținem un cabinet cu adevărat în slujba țării, un cabinet cu mai puține ministere decât cabinetul care astăzi a plecat, cu un program de guvernare cu accente liberale și care să-și ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile. Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor și a generalilor, care să mențină cota unică și care să nu se atingă de pensile si salariile cetățenilor.

Urmează o perioadă complicată care poate accentua frământările din politică, iar ele pot antrena frământări economice și sociale.

Fac un apel la rațiune, la moderație și la înțelepciune, pentru a găsi împreună cele mai corecte soluții, chiar dacă ele nu vor mulțumi pe toată lumea", a scris Tăriceanu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close