Antena 3 CNN Politică Tăriceanu către Boc: Reveniţi cu picioarele pe pământ

Tăriceanu către Boc: Reveniţi cu picioarele pe pământ

Tăriceanu către Boc: Reveniţi cu picioarele pe pământ
Sursa foto: tariceanu
03 Feb 2010   •   08:14

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat dezamăgit, la dezbaterea priorităţilor legislative ale Guvernului, de faptul că premierul Boc nu a prezentat un program de măsuri anticriză, cerându-i să revină cu picioarele pe pământ şi să trateze cu seriozitate problemele ţării, transmite Mediafax.

"Trăim azi în cea mai profundă criză economică la nivel mondial de aprximativ 80 de ani încoace. România este una din ţările cele mai afectate de criză şi m-aş fi aşteptat azi ca, profitând de această ocazie, domnul prim-ministru să vină cu un amplu program măsuri economice de combatere a crizei. Guvernul nu creează locuri de muncă, ci economia, iar o economie în criză nu creează niciun loc de muncă, din contră, pierde locuri de muncă. Ca atare, menirea dumneavoastră ca şef al Executivului era să veniţi astăzi cu un program de măsuri active pentru stăvilirea crizei şi eventual pentru relansare economică", a susţinut Tăriceanu.

El a menţionat că a ascultat foarte atent măsurile propuse de Executiv, adăugând că el constată "o lipsă dramatică de măsuri concrete care să ducă la limitarea crizei într-o primă fază şi apoi la relansarea economică şi crearea de locuri de muncă".

"Îmi pare rău să constat, nu a fost decât un simplu exerciţiu retoric acest subiect pe care l-aţi prezentat în numeroase cuvinte, dar fără consistenţă. Poate răspunsul dumneavoastră uneori naiv - am spus anumite lucruri că era campanie electorală - formulele demagogice care se sprijină pe acelaşi argument fac parte din ceea ce credeţi dumneavoastră că este politica", a spus liberalul.

Fostul premier i-a solicitat premierului Boc, în finalul discursului său, "să revină cu picioarele pe pâmânt", cerând ca problemele României să fie tratate cu seriozitate.

"Noi vedem politica altfel, ca o acţiune serioasă şi responsabilă faţă de cetăţeni şi nu ne permitem o astfel de abordare şi v-aş ruga, odată campania electorală trecută, să reveniţi cu picioarele pe pământ şi să trataţi aceste probleme cu seriozitatea şi responsabilitatea pe care funcţia v-o impun", a conchis Tăriceanu.

Premierul Emil Boc a prezentat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, priorităţile legislative ale Guvernului, după ce a făcut o expunere similară, luni, în plenul Senatului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close