Antena 3 CNN Politică Tăriceanu către miniştri: Aţi bătut câmpii, nu vă rămâne decât să vă daţi demisia

Tăriceanu către miniştri: Aţi bătut câmpii, nu vă rămâne decât să vă daţi demisia

Tăriceanu către miniştri: Aţi bătut câmpii, nu vă rămâne decât să vă daţi demisia
Sursa foto: tariceanu
16 Iun 2009   •   04:48

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, la dezbaterea moţiunii simple a PNL-UDMR privind acordul cu FMI, că deputaţii PDL şi PSD, dar şi ministrul Pogea "au bătut câmpii" în discursurile lor, spunând că guvernanţii au o singură soluţie: să-şi dea demisia.

"Iertaţi-mă că încep cu o formulă uşor nepoliticoasă, dar vă spun sincer, v-am ascultat cu multă răbdare şi atenţie şi aş trage o singură concluzie după discursurile dumneavoastră. Pe româneşte, ştiţi cum se spune în astfel de cazuri: Aţi bătut câmpii! V-aş întreba următorul lucru: Domn'e, dacă e atât de bine aşa cum ne-aţi povestit la sfârşit, că aţi luat, că aţi făcut, că tot ceea ce trebuia s-a rezolvat, de ce e atât de rău?", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier liberal a menţionat că, deşi guvernanţii spun că totul este bine, duminică a auzit că a început să se vorbească despre recesiune, veniturile bugetului sunt în cădere liberă, iar "cine nu trebuie" (Traian Băsescu - n.r.) a anunţat că va trebui făcută încă o rectificare negativă, în condiţiile în care cei de la putere au spus că s-au angajat în faţa FMI să nu mai facă rectificări.

Liderul deputaţilor PNL a menţionat că discuţia despre acordul FMI "e plină de sens", adăugând că nu crede că are rost o altă discuţie decât cea despre problematica economică.

El i-a spus ministrului de Finanţe că această criză nu a fost generată de Guvernul anterior şi că "toată lumea ştie că această criză a fost generată de SUA".

În plus, Tăriceanu le-a explicat parlamentarilor din coaliţie că banii cheltuiţi de Guvernul Tăriceanu nu s-au pierdut, nu s-au jucat la cazino, ci s-au cheltuit pentru dezvoltarea României. El le-a mai transmis guvernanţilor că, "jucând orbeşte" după politica FMI, arată că România se comportă ca o ţară din lumea a treia.

El a ţinut să le spună guvernanţilor că ar fi trebuit să meargă pe trei direcţii în lupta anticriză, prima fiind domeniul bancar, a doua fiind domeniul economiei reale, iar a treia stimularea consumului, scrie Mediafax.

În acest context, Tăriceanu a lăudat programul "Prima Casă" , dar le-a transmis guvernanţilor că, dacă mai stau mult până să-l pună în aplicare, se termină criza, având în vedere că ajutorul pe dobânzi este absolut ridicol.

"Gândiţi-vă să introduceţi plata TVA-ului la încasarea facturilor. În Italia se poate. Reduceţi TVA pe diferite categorii de bunuri şi servicii, altfel nu reuşiţi să reinstalaţi încrederea consumatorului", a mai spus Tăriceanu.

El a spus că regretă lipsa de capacitate a actualului Guvern şi intervenţiile şefului statului, spunând Executivului că singura sa soluţie este să-şi dea demisia.

"Îmi pare foarte rău că la nivelul Guvernului nu există capacitatea de a gestiona această problematică, aşteptaţi să vină instituţia prezidenţială să vă spună şi să vă dea veştile bune şi eventual să vă dea şi sugestii. Ghinionul este că în cazul de faţă nici măcar domnul preşedinte nu a fost în stare să vină cu soluţii, în afară de veşti proaste. Cred că în faţa acestei situaţii nu vă rămâne decât un singur lucru: evident, să vă daţi demisia", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close