Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Cea mai proastă performanţă a unui guvern de după '89. Pogea: Vom scoate ţara din criză!

Tăriceanu: Cea mai proastă performanţă a unui guvern de după '89. Pogea: Vom scoate ţara din criză!

Tăriceanu: Cea mai proastă performanţă a unui guvern de după '89. Pogea: Vom scoate ţara din criză!
28 Apr 2009   •   23:05

?În această perioadă de criză au fost schimbate trei prognoze economice, trebuie să ne adaptăm realităţilor. Guvernul Boc va scoate România din criză. Susţin asta azi, 28 aprilie?, a declarat Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor Publice la Sinteza Zilei.

Ministrul Finanţelor a intervenit telefonic în emisiune pentru a răspunde la acuzaţiile fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a spus că guvernul Boc va duce ţara la dezastru şi a catalogat guvernarea de până acum ca ?cea mai proastă performanţă de după 1989?.

?Sistemul acesta de haiducie, să luăm de la cei bogaţi şi să dăm la săraci, plafonam salariile la nivelul celui al lui Băsescu, de 80 de milioane, această măsura nu aduce nimic. Au făcut un adevărat dezastru pentru că ar fi trebuit să ajute mediul economic şi, în al doilea rând, locurile de munk, un element cheie într-o ţară europeană. Aici nu au luat măsuri care să ajute ci au adoptat contramăsuri, greşite fundamental. Aceasta este cea mai proastă performanţă a unui guvern de după 1989?, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Sinteza Zilei de marţi.

Fostul prim ministru al României a acuzat guvernul Boc de faptul că este speriat ca ?de bombe? de deficitul bugetar, în timp ce ţări precum Marea Britanie şi Germania au un deficit bugetar mult mai mare ca România.

?Păreţi că sunteţi speriaţi de bombe cu deficitul bugetar. Marea Britanie are deficit de 12. Nu vă mai speriaţi de deficitul bugetar pentru că nu o să strângeţi nimic şi veţi duce economia şi mai rău în picaj?, a precizat Tăriceanu.

În replică, ministrul Finanţelor susţine că nu are limbajul politic al lui Tăriceanu şi că nu se sperie de buget. Mai mult a acuzat fosta guvernare că a reuşit să aibă un deficit de 24 de miliarde în condiţiile unei creşteri economice de 7%.

?Nu am acest lilmbaj politic, una dintre marile confuzii pe care o faceţi este alocarea bugetară cu finanţarea. Cum a fost posibil ca într-un an cu creştere de 7 la sută să aveţi deficit de 24 de miliarde.
Nu ne speriem de acest buget. Suntem conştienţi că doar investiţia publică majoră poate să compenseze deficitul bugetar. E o chestiune de economie şi macroeconomie, o măsură care nu-şi produce efectul imediat?, a subliniat ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea.

Tariceanu i-a atras atenţia lui Pogea că ?dacă veţi creşte impozitele vă veţi adânci şi mai mult în criză. V-o spun ca un coleg, ca cetăţean al acestei ţări. Vă găsiţi pe un drum extrem de greşit, cel impus de FMI, reţete aplicate peste tot în lume cu foarte puţin succes?, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.





Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close