Tăriceanu: Corupția e patronată de Traian Băsescu

de S.T.    |    24 Iun 2014   •   22:09

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, marți seară, la “Sinteza zilei”.

Președintele Senatului a vorbit despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele președintelui, și a explicat de ce instituția fundamentală a statului român îi va cere demisia lui Băsescu Traian.

Cred că amploarea crescândă a acestui scandal mă conduce în anumite moment la o stare de perplexitate”, a spus Tăriceanu.

Nu-mi vine să cred că așa ceva se poate întâmpla, mai ales în condițiile în care Traian Băsescu a vrut să se transforme în apostolul luptei împotriva corupției. (…) Constatăm pe final de mandat că de fapt corupția e patronată de el și aparent e cel care încearcă să mușamalizeze tot ce se întâmplă”, a adăugat el.

Potrivit lui Tăriceanu, efectele în plan intern urmează să se vadă, iar în plan extern deja se simt.


Referindu-se la Declaraţia legată de demisia lui Băsescu, președintele Senatului susține că parlamentarii “ar trebui să facă abstracție de persoana Traian Băsescu”.

Această chestiune trebuie privită în mod obiectiv, adică trebuie să analizeze consecințele acestui scandal(…). Votul trebuie să exprime preocuparea parlamentului față de aceste acțiuni intolerabile”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu nu va demisiona, chiar dacă Parlamentul îi va cere acest lucru. Această Declarație va fi însă un semnal extrem de important pentru toți liderii europeni și cred, chiar cred, că presiunea pe el va fi enormă și la un moment dat va fi forțat să demisioneze”, a mai declarat Tăriceanu.


Birourile Permanente au aprobat convocarea pentru miercuri dimineaţă a plenului reunit al celor două Camere, în care se va discuta şi supune votului declaraţia politică prin care i se cere demisia de onoare preşedintelui Băsescu.

Vezi AICI ediția integrală “Sinteza zilei”, cel mai urmărit talk show din România

Parteneri
x close