Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Dacă preşedintele ar fi suspendat, aş refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar

Tăriceanu: Dacă preşedintele ar fi suspendat, aş refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar

Tăriceanu: Dacă preşedintele ar fi suspendat, aş refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar
de M.T.    |    22 Aug 2014   •   13:14

În cazul în care preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat, Călin Popescu Tăriceanu ar refuza să preia prerogativele de preşedinte interimar, din cauza implicarii sale în campania electorală pentru Cotroceni.

„În cazul în care peşedintele ar fi suspendat, iar eu fiind deja candidat pentru funcţia prezidenţială, vă asigur că aş refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar. Acest lucru va putea fi făcut foarte bine de preşedintele Camerei Deputaţilor”, a explicat Tăriceanu.

Joi, fostul premier şi actualul preşedinte al Senatului a cerut politicienilor să se pregătească pentru suspendarea lui Traian Băsescu.

Anunţul a venit după ce Băsescu a încălcat Constituţia vorbind despre susţinerea pentru PMP şi Elena Udrea la alegerile prezidenţiale.

„Preşedintele trebuie să înţeleagă că respectarea Constituţiei, a legilor nu este facultativă şi nicidecum campania electorală nu îl scuteşte de îndepliniarea şi de respectarea obligaţiilor pe care le are de a nu se implica în viaţa politică a partidelor”, a spus Tăriceanu.

„Ceea ce s-a întâmplat la Cotroceni a fost o reuniune electorală, niciun preşedinte al României nu a cutezat să facă aşa ceva şi, din păcate pentru preşedintele Băsescu, când încalcă grav prevederile Constituţiei”, a continuat preşedintele Senatului.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu speră că va fi susţinut şi de alţi politicieni în demersul său: „Am convingerea că nu sunt izolat în acest demers. Nu este vorba de iniţierea unei acţiuni de suspendare, dar preşedintele trebuie să fie clar avertizat că ceea ce face pot să ducă la acţiunea de suspendare. Pentru demitere probabil că nu mai este timp, dar suspendarea se poate declanşa în orice moment până în ultima zi a mandatului său”.

Totodată, fostul premier este de părere că „frica de instabilitate politică nu trebuie să inhibe reacţiile sănătoase în cazul încălcării Constituţiei”.

În acelaşi timp, Tăriceanu a comentat declaraţiile lui Adrian Năstase după eliberarea din închisoare.

„Opiniile lui Năstase sunt cele ale unui om cu o certă experienţă politică şi probabil că perioada de detenţie i-a dat posibilitatea unei reflecţii profunde. Sunt subiecte care pot fi luate în discuţie în orice moment”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close