Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Deficitul bugetar, datorat și luptei pentru funcții în actualul Guvern

Tăriceanu: Deficitul bugetar, datorat și luptei pentru funcții în actualul Guvern

Tăriceanu: Deficitul bugetar, datorat și luptei pentru funcții în actualul Guvern
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
13 Feb 2009   •   11:20

Premierul Emil Boc a făcut încă o demonstraţie a piruetelor sale politice cu ocazia prezentării bugetului în Parlament, scrie fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pe blogul personal. Liderul PNL susține că înregistrarea deficitului bugetra de 5,2% se datorează și membrilor actualei coaliții de guvernământ care s-au ocupat mai mult de împărțirea funcțiilor din Guvern decât de colectarea veniturilor la bugetul de stat.
"După ce în luna noiembrie poza în apărătorul  intereselor profesorilor şi cerea Guvernului să crească salariile acestora cu 50%, acum Emil Boc acuză deficitul bugetar lăsat de, nu-i aşa, greaua moştenire liberală. De parcă între cele două - creştere necontrolată a salariilor şi deficit bugetar - nu ar exista nicio legătură de cauzalitate, Emil Boc acuză acum un deficit de 5,2%, dar omite să spună că acest deficit ar fi putut fi mult mai mare dacă solicitarea PD-L şi PSD s-ar fi pus în aplicare", susține Tăriceanu.
Liberalul încearcă să transfere o parte din responsabilitatea înregistrării acestui deficit, apreciind că actualul premier,Emil Boc ar fi putut evita parțial acest indice dacă "domnia sa și partenerii săi de coaliție s-ar fi ocupat de colectarea veniturilor la bugetul de stat și nu cu împărțirea funcțiilor din Guvern".
În opinia lui Tăriceanu, premierul se găsește într-o situație similară cu cea a unui concurent la patinaj artistic, căruia i-au ieşit până acum toate piruetele şi săriturile: "Atâta doar că acestea au fost făcute la antrenamentele din opoziţie şi nu în cadrul competiţiilor oficiale ale guvernării. Acum, însă, când ?patinatorul" Boc are posibilitatea să-şi demonstreze profesionalismul într-o competiţie oficială, dă vina pe starea gheţii. Sigur, în acest fel, Emil Boc poate păcăli o vreme publicul spectator, dar până la urmă juriul îi va da o notă pentru prestaţia sa, atât la proba tehnică, cât şi la cea artistică" mai afirmă liderul PNL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu buget deficit functii guvern Emil Boc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close