Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre cererea DNA de ridicare a imunității: „Sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului”

Tăriceanu, despre cererea DNA de ridicare a imunității: „Sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului”

Tăriceanu, despre cererea DNA de ridicare a imunității: „Sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului”
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Dec 2018   •   16:34

Biroul permanent al Senatului a decis să amâne cu zece zile termenul pentru depunerea raportului în ceea ce privește cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda a declarat că în acest timp senatorii vor avea timp să studieze dosarul și să își concluzioneze un punct de vedere pentru vot. 

„Eu sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului, eram gata și azi (n.r.- luni). S-a luat hotărârea, după ce mai mulți senatori, membrii ai Comisiei, au cerut să se prelungească timpul pentru a citi dosarul, să se permită accesul tuturor senatorilor, nu doar membrilor comisiei. Nu vreau să se înțeleagă că aceste demersuri au fost influențate de mine, de accea nu am participat la BP și s-a prelungit termenul cu zece zile. Cum se va pune pe ordinea de zi, mă voi prezenta și voi spune punctul meu de vedere.Dacă sunt capabili, să ne spună cum m-ar avantaja prelungirea acestui termen. Dacă cei din opoziție ar face un minim efort să citească referatul, ar vedea că acolo scris că prescripția nu se aplică aici, deci nu ma avantajează amânarea”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Comisia juridică din Senat a amânat votul cu privire la cererea DNA în cazul lui Tăriceanu

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

 

×
Subiecte în articol: Senat Tariceanu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close