Antena 3 CNN Politică Tăriceanu despre Guvernul Orban: „Se putea un pic mai bine. Nu pot să nu remarc numărul scăzut al doamnelor”

Tăriceanu despre Guvernul Orban: „Se putea un pic mai bine. Nu pot să nu remarc numărul scăzut al doamnelor”

Tăriceanu despre Guvernul Orban: „Se putea un pic mai bine. Nu pot să nu remarc numărul scăzut al doamnelor”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    24 Oct 2019   •   18:00

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă, referindu-se la echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat, Ludovic Orban, că „se putea un pic mai bine”.

„A fost prezentată echipa guvernamentală. Părerea mea e că se putea un pic mai bine. Să mă explic. Sigur, echipa guvernamentală o face premierul şi el e responsabil pentru oamenii pe care îi consideră capabili să ducă la îndeplinire programul de guvernare asumat. Dar nu pot să nu remarc, în primul rând, numărul scăzut al doamnelor în acest Cabinet. Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scăzut număr de femei. Cred că reprezentarea în instituţiile de conducere ale statului ar trebui să încurajeze prezenţa femeilor, să devină o constantă, respectând pe cât de mult se poate proporţia dintre femei şi bărbaţi. Nu sunt adeptul discriminării pozitive, nu susţin înfiinţarea de portofolii special pentru femei, dar cred că reprezentarea lor proporţională trebuie încurajată”, a scris Tăriceanu, joi, pe Facebook.

El punctează însă că decizia privind echipa guvernamentală aparţine premierului desemnat.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a depus, joi, la Parlament, lista cu membrii Cabinetului şi programul de guvernare. 

×
Subiecte în articol: presedinte ALDE guvern Ludovic Orban
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close