x close

Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură a Opoziției: Căderea Guvernului ar fi foarte proastă

10 Dec 2018   •   16:20
Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură a Opoziției: Căderea Guvernului ar fi foarte proastă Foto: Facebook

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în Parlament, că Opoziția nu are voturile necesare pentru o moțiune de cenzură, iar o cădere a Guvernului în această perioadă, în care România preia președinția Consiliului European ar fi o idee foarte proastă. 

„Ca să înţelegeţi bine, în aritmetica parlamentară, care este în momentul de faţă problema majoră? Opoziţia, dacă vrea să depună moţiune de cenzură, are numărul necesar de voturi sau nu? Din calculele pe care le-am văzut le lipsesc 50 de voturi. Aşa că, ceea ce au făcut săptămâna trecută, că sunt patru parlamentari care au dezertat, ca să zic aşa, nu le rezolvă problema.

L-am văzut pe fostul premier Victor Ponta care spunea „am votat o moţiune de cenzură, dar dacă e să vină PNL-ul cu Orban, atunci nu o să ne facem de râs să votăm aşa ceva”. Adică îşi dau şi ei seama că oferta alternativă e de-a dreptul hilară. Deci eu privesc treburile astea foarte serios, nu le tratez de sus. Sunt chestiuni foarte serioase, stabilitatea politică e un lucru foarte important, mai ales în ajunul preluării preşedinţiei Consiliului UE, o cădere de Guvern cred că ar fi foarte proastă din această privinţă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu

Citește și: Tăriceanu, adevărul despre moțiunea de cenzură a Opoziției

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati