Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: După trei ani şi jumătate, lui Băsescu îi încetează mandatul de prim-ministru

Tăriceanu: După trei ani şi jumătate, lui Băsescu îi încetează mandatul de prim-ministru

Tăriceanu: După trei ani şi jumătate, lui Băsescu îi încetează mandatul de prim-ministru
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2012   •   18:46
Prin desemnarea lui Victor Ponta la şefia Guvernului, preşedintelui Traian Băsescu îi încetează, după trei ani, "mandatul de premier, exercitat când abuziv, când pe şest, când insinuant". Declaraţia îi aparţine fostului premier Călin Popescu Tăriceanu .

"După doi premieri care au fost desemnaţi, culeşi din alte zone, pe care le ştiţi bine, fie din acoliţii de la partid fie şefi de servicii de informaţii, în sfârşit un prim-ministru care are acea normală legitimitate într-o democraţie parlamentară", a spus Tăriceanu în Parlament.

"După trei ani şi jumătate, în sfârşit avem un prim-ministru de-adevăratelea, adică azi îi încetează mandatul de premier domnului Traian Băsescu. Un mandat pe care l-a exercitat când abuziv, când pe şest, când insinuant, dar mereu încâlcând atribuţiile constituţionale şi reuşind să facă praf rolul preşedintelui de mediator în societate şi arbitru în politică", a adăugat fostul premier, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a declarat că numirea lui Victor Ponta ar trebui să fie pe placul şefului statului. "Paradox, numirea dumneavoastră, domnule prim-ministru, ar trebui să placă şi preşedintelui Băsescu, pentru că de ani de zile vorbeşte despre împrospătarea clasei politice. Păi ce dovadă mai bună, că dumneavoastră sunteţi cel mai tânăr prim-ministru de la Revoluţie încoace", a arătat Haşotti.



×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close