x close

Tăriceanu: „Există categorii care au nevoie în mod justificat de o pensie specială”. Ce exemplu a dat

de S.T.    |    13 Mar 2018   •   18:47
Tăriceanu: „Există categorii care au nevoie în mod justificat de o pensie specială”. Ce exemplu a dat 534 Foto: Calin Popescu Tariceanu/facebook.com

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că nu este în favoarea pensiilor speciale în general, dar apreciază că există anumite categorii care au nevoie în mod justificat de o astfel de pensie, cum ar fi zona Justiţiei.

„Există anumite categorii care, după părerea mea, au în mod justificat nevoie de o pensie specială, cum e zona Justiţiei. Nu sunt în favoarea pensiilor speciale în general. Cred că sistemul de contributivitate trebuie să fie cel care să prevaleze, în general. Orice propunere legislativă este însă întotdeauna însoţită de o justificare, de o notă de fundamentare. Nu am citit încă proiectul de lege, îl voi citi şi mă voi putea pronunţa atunci. De principiu, v-am spus care este poziţia mea acum”, a afirmat Tăriceanu, întrebat ce părere are despre proiectul legii pensiilor speciale ale aleşilor locali, depus la Parlament.

Mai mulţi parlamentari de la PSD, PNL, PMP şi UDMR au depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor prin care propun acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii judeţene.

Citeşte mai multe despre:

presedintele Senatului pensie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati