Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Există o criză în regiune şi preşedintele vrea să depună contestaţii la CCR împotriva premierului

Tăriceanu: Există o criză în regiune şi preşedintele vrea să depună contestaţii la CCR împotriva premierului

Tăriceanu: Există o criză în regiune şi preşedintele vrea să depună contestaţii la CCR împotriva premierului
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Mar 2014   •   19:42
Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, că se poate face o paralelă între ieşirea de la guvernare a democrat-liberalilor din 2007 şi cea a liberalilor de săptămâna aceasta.
 
"Haideţi să facem o paralelă între luna mai 2007, după demisia miniştrilor PDL şi situaţia actuală, după demisia miniştrilor PNL. La acel moment s-a mers în Parlament, s-a cerut un vot de învestitură, s-a dat votul pe noua formulă şi s-a mers mai departe. Cu premierul în funcţie. Abia când premierul îşi dă demisia, preşedintele poate să intervină. Altfel, trebuie să stea să se uite şi nu are decât să privească la ceea ce au hotărât parlamentarii."
 
De asemenea, Tăriceanu a arătat că preşedintele Traian Băsescu are o atitudine greşită şi că foarte mulţi ochi sunt aţintiţi asupra noastră, în contextul crizei din Crimeea. 
 
"În momentul în care vedem ce se întâmplă la Crimeea, autorităţi a căror legitimitate este pusă sub semnul întrebării de unii jucători, intervenţia Rusiei, nu este o criză minoră. Pe noi ne-a afectat foarte mult criza din Moldova de la începutul anilor 1990. A fost ceva afectiv, dar ca amploare, ca gravitate, Moldova este incomparabil mai mică în raport cu Ucraina. Ce se întâmplă acum, poziţiile lui Obama, atitudinea lui Putin, o Crimee care probabil va scăpa de sub controlul autorităţilor centrale. Noi, pentru UE, în acest moment, suntem o problemă în plus. Şi preşedintele apare şi spune că va face o contestaţie la CCR împotriva premierului. Aceste atitudini nu trec neobservate."
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close