Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, după fuziune: Nu vom accepta ca drepturile noastre să ne fie călcate în picioare, nici în numele luptei cu COVID

Tăriceanu, după fuziune: Nu vom accepta ca drepturile noastre să ne fie călcate în picioare, nici în numele luptei cu COVID

Călin Popescu Tăriceanu spune, după ce partidul său ALDE a fuzionat cu Pro România, că noua formaţiune se va opune programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește şi ştiu ce trebuie făcut, mai ales că ambii şefi ai partidelor au în spate experienţa de premier al României.

Tăriceanu, după fuziune: Nu vom accepta ca drepturile noastre să ne fie călcate în picioare, nici în numele luptei cu COVID
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Oct 2020   •   10:15

În plus, mai promite Tăriceanu, noul partid Pro România Social Liberal nu va accepta ca drepturile și libertățile românilor să ne fie călcate în picioare, nici în numele luptei cu coronavirusul.

"Da, am hotărât să ne unim! Această decizie este răspunsul nostru la realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc. Nu este o noutate pentru nimeni că cele două partide mari își doresc să rămână singure pe scena politică și să-și paseze guvernarea de la unul la altul. 

Tăriceanu: Ca să reziști unui asemenea asalt trebuie să te întărești și asta este soluția

Noi credem că acest lucru ar fi un uriaș pas înapoi pe scara democratică și că nu asta este direcția în care este sănătos să mergem. Ca să reziști unui asemenea asalt trebuie să te întărești și asta este soluția pe care ALDE și Pro România au găsit-o.

Sperăm ca cele două echipe reunite să construiască o nouă forță politică de centru, social liberală, un partid care să poată menține echilibrul politic, care să devină arbitrul pentru o bună guvernare și care să păstreze vii atât principiile liberale, cât și nevoia de politici sociale coerente.

Rolul principal al noului partid este să se opună programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește. Rolul noului partid este să arate românilor că există soluții care nu implică creșterea impozitelor pe salarii și pensii, creșterea TVA sau supraimpozitarea profesiilor liberale și a micilor întreprinzători.

Care este rolul noului partid Pro România Social Liberal

Noul partid vrea să-i reprezinte pe toți cei care astăzi nu au o voce suficient de puternică. Pe cei care se trezesc dimineața pentru a ține economia în mișcare, pe cei care produc, pe cei care creează, pe cei care construiesc, pe cei care vindecă, pe cei care îi învață pe alții, pe cei care ne apără.

Noul partid nu îi va uita pe cei care după zeci de ani de muncă trebuie acum să se bucure de anii de pensie. Contribuția lor la bunăstarea noastră trebuie acum să se întoarcă și la ei.

Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare. Nici în numele luptei cu coronavirusul, nici în numele luptei împotriva criminalității, nici în numele luptei împotriva corupției. Totul trebuie să se facă respectând legile, respectând independența justiției.

Tăriceanu, despre el şi Ponta: Avem avantajul a două mandate de prim-miniștri încununate cu succes

Avem avantajul a două mandate în calitate de prim-miniștri încununate cu succes. În timpul guvernărilor Ponta și Tăriceanu românii și-au recăpătat încrederea că se poate trăi mai bine și în propria țară. În timpul guvernelor noastre creșterea economică a fost solidă și constantă. 

În timpul guvernelor noastre șomajul a fost cel mai mic. În timpul guvernelor noastre au crescut veniturile tuturor oamenilor. În timpul guvernelor noastre nimeni nu a fost abandonat. În timpul guvernărilor noastre drepturile și libertățile românilor au fost respectate.

Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început. Îi îndemnăm pe toți românii care au votat ALDE și Pro România să rămână alături de noi. Îi îndemnăm pe toți românii care nu vor ca în România politica să devină o afacere între două partide mari să vină alături de noi. 

Îi îndemnăm pe toți cei care cred că vocea României în Europa și în lume este prea slabă să vină alături de noi. Pentru că de astăzi suntem mai puternici", a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close