Antena 3 CNN Politică Tăriceanu vrea o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia Guvernului de închidere a piețelor

Tăriceanu vrea o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia Guvernului de închidere a piețelor

Co-președintele PRO România Social Liberal, după fuziunea dintre ALDE și PRO România, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă că măsura luată de Guvern de a închide piețele favorizează neloial supermarketurile în defavoarea micilor producători: "Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!"

Tăriceanu vrea o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia Guvernului de închidere a piețelor
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Noi 2020   •   12:00

"Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri!" a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook, menționând că măsură luată de Guvernul Orban și susținută de președintele Iohannis nu ar fi una întâmplătoare și că nimeni nu a prezentat vreun studiu care să arate că piețele sunt surse majore de infecție.

Tăriceanu: Eu cred că este necesară o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia guvernului Orban de închidere a piețelor și târgurilor

"Este foarte clar că această măsură favorizează supermarketurile în defavoarea micului producător! Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!

Încep să nu mai cred că această măsură este una întâmplătoare. Nici Iohannis, care a anunțat această măsură, și nici Orban, care a pus-o în practică, nu au prezentat vreun studiu care să arate, negru pe alb, că piețele sunt surse majore de infecție!

Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri! Modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!

Deci, da, ar fi util dacă am vedea Consiliul Concurenței în acțiune!"

Eu cred că este necesară o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia guvernului Orban de închidere a...

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Saturday, 14 November 2020

Dintre ultimele restricții anunțate de Guvern, împotriva răspândirii COVID-19, măsura închiderii piețelor din spațiile acoperite a stârnit cele mai multe controverse.

"Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?" , întreba Calin Tăriceanu la momentul anunțării noilor măsuri.

"Care este logica închiderii piețelor? Li se pare că micii producători români o duc prea bine sau vor să ne ducă pe toți spre supermarketurile din țările din care Orban tocmai s-a întors?", spunea atunci fostul Premier.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close