Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Guvernul este precum George Constanza din ?Seinfeld?- ratatul simpatic

Tăriceanu: Guvernul este precum George Constanza din ?Seinfeld?- ratatul simpatic

Tăriceanu: Guvernul  este precum George Constanza din ?Seinfeld?- ratatul simpatic
Sursa foto: tariceannu
15 Mai 2009   •   11:37

Fostul premier al României şi-a reluat activitatea pe pagina personală de internet. În cea mai recentă postare a sa, Călin Popescu Tăriceanu scrie că a remarcat o asemănare izbitoare între personajul George Constanza din serialul Seinfeld şi lumea politică autohtonă.
Acesta recunoaşte că se relaxează urmîrind filmul american, iar zilele trecute a revăzut episodul ?The Opposite?. ?George, care este eternul 'ratat simpatic', a descoperit că raţiunea îl înşeală şi că îi merge mult mai bine dacă face exact invers decât consideră la prima vedere. Şi aşa, George a reuşit să îşi facă o prietenă atrăgătoare şi să câştige nişte bani în plus. Ba chiar a reuşit să se angajeze la echipa de baseball New York Yankees.
După ce s-a terminat episodul, am dat televizorul pe ştiri. Şi ghiciţi pe cine am văzut?? pe Emil Boc. Dau din nou la episod şi din nou la ştiri. Asemănarea este izbitoare. Mi-am dat seama că avem un guvern plin de versiuni autohtone şi din 'lumea politică' ale lui George Constanza.
Nimic nu le iese.?, susţine Tăriceanu pe blogul său.

?Vor să reformeze educaţia. Ce fac? Scot orele de sport şi propun o formulă a descentralizării cu care nici un profesor nu pare a fi de acord, şamd.
Vor să stimuleze mediul de afaceri. Ce fac? Introduc impozitul forfetar şi consecinţa este că 14.000 de firme îşi închid activitatea.
E ca şi cum, personajul George Constanza a fost teleportat din New-York la Bucureşti, invitat la Palatul Victoria şi lăsat să conducă ţara?.
Liderul PNL susţine că a încercat să explice raţional guvernului că face o politică cu efecte dezastruoase.
?Rezultatul? Poate a venit timpul ca George Constanza de România, adică Guvernul României să aplice aceeaşi metodă ca personajul din Seinfeld. Poate aşa le iese mai bine guvernarea.
Să facă exact contrariul a ceea ce propun. Prima lor intenţie este să crească impozitele. Să le scadă. În loc să crească CAS, să îl scadă. În loc să adopte codurile prin asumarea răspunderii Guvernului, refuzând dezbaterea cu societatea civilă, să facă contrariul?, încheie fostul preşedinte al PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close