Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Guvernul să legifereze mai puțin prin OUG și să trimită proiectele la Parlament

Tăriceanu: Guvernul să legifereze mai puțin prin OUG și să trimită proiectele la Parlament

Tăriceanu: Guvernul să legifereze mai puțin prin OUG și să trimită proiectele la Parlament
Sursa foto: Agerpres.ro
06 Apr 2017   •   13:45

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că Guvernul trebuie să legifereze mai puţin prin OUG şi să trimită proiectele de lege la Parlament, actuala Coaliţie guvernamentală făcând "eforturi" în acest sens. 

El a precizat că această temă a abordat-o în întâlnirea de astăzi cu Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei. 

"În discuţia avută am trecut în revistă lucruri îndeobşte cunoscute. Şi anume: practica care a devenit abuzivă în decursul anilor din partea Guvernelor succesive din România de utiliza ordonanţele de urgenţă, lucru care afectează rolul Parlamentului, rolul dezbaterii, calitatea dezbaterilor. E un deziderat pe care îl împărtăşesc. Cel puţin din acest moment actualul Guvern ar trebui să reducă cadenţa aprobării ordonanţelor de urgenţă.(...) Eu sunt susţinătorul ideii ca Guvernul să legifereze mai puţin prin ordonanţe de urgenţă şi să trimită proiectele de lege la Parlament", a afirmat Tăriceanu la Senat. 

El a explicat că pe agenda Coaliţiei de astăzi nu există acest subiect al ordonanţelor de urgenţă, dar "modul în care se procedează demonstrează că fără să discutăm acest lucru avem o înţelegere comună asupra stilului în care trebuie să se procedeze la nivelul Guvernului". 

"Astăzi vom conveni în cadrul Coaliţiei să se trimită la Parlament, noi ne asumăm ca parlamentari proiectul legii salarizării unitare. Ministrul Justiţiei pregăteşte pachetul legislativ pentru punerea în acord a prevederilor Codului penal cu deciziile CCR. Nu este ordonanţă de urgenţă. Va veni la Parlament în dezbatere. Iată că facem eforturi în acest sens. Şi cred că este un demers foarte util pentru democraţie, pentru transparenţă, pentru ca cetăţenii să înţeleagă mai bine esenţa lucrurilor pe care noi le legiferăm", a mai declarat președintele Senatului. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Tariceanu parlament guvern proiecte OUG
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close