Antena 3 CNN Politică Tăriceanu îl atacă şi el pe Orban la autostrada Transilvania

Tăriceanu îl atacă şi el pe Orban la autostrada Transilvania

Tăriceanu îl atacă şi el pe Orban la autostrada Transilvania
Sursa foto: calin popescu tariceanu
21 Ian 2009   •   05:07

Autostrada Transilvania a fost marţi punctul slab al fostului ministru al transporturilor, Ludovic Orban. După ce succesorul său, Radu Berceanu, a criticat maniera liberalului a trata contractul cu americanii de la Bechtel, fostul premier a găsit acelaşi subiect pentru a-şi ataca ministrul şi colegul de partid.
Astfel, Călin Popescu-Tăriceanu continuă războiul cu Ludovic Orban, apreciind că Orban nu a avut rezultate tocmai bune la minister.
Tăriceanu a afirmat că Autostrada Transilvania nu a făcut progrese pentru că Ministerul Transporturilor, condus în 2007 şi 2008 de Orban, nu a ştiut să gestioneze acest contract.
?Cred că deficienţele sunt legate, pe de o parte, de anumite prevederi ale contractului care nu au putut fi schimbate, chiar dacă s-a renegociat contractul cu Bechtel, şi alte deficienţe sunt la nivelul Ministerului Transporturilor, care nu a ştiut să ţină în mână această lucrare?, a spus liderul PNL, citat de Evenimentul Zilei.
Deşi nu l-a nominalizat pe Orban, el a dat un exemplu concret din perioada în care acesta a fost ministru. ?Pe 2008 am plătit 30% din suma la care ne-am angajat pe tot anul ca avans pentru lucrări, iar la mijlocul anului aceste sume încă nu erau decontate, cu alte cuvinte, nu existau lucrări certificate?, a spus Tăriceanu. Ludovic Orban s-a prefăcut că nu a înţeles aluziile fostului premier. ?Bănuiesc că nu se referea la mine, ci la Berceanu, care nu a achitat avansul la lucrări pentru 2009?, a comentat Orban.
Călin Popescu Tăriceanu a spus că, din perspectiva statului român, acesta s-a achitat de obligaţiile faţă de firma americană.
"În acesti patru ani, bugetul României a finanţat consistent lucrările acestei autostrăzi. Din păcate nu a existat o anumită coerenţă, o minimă coerenţă în stabilirea unor obiective care să şi fie finalizate şi să fie date în funcţiune?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close