Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: „În posturi-cheie din Justiţie au ajuns oameni cu mentalitate de procurori comunişti”

Tăriceanu: „În posturi-cheie din Justiţie au ajuns oameni cu mentalitate de procurori comunişti”

Tăriceanu: „În posturi-cheie din Justiţie au ajuns oameni cu mentalitate de procurori comunişti”
18 Mai 2019   •   15:03

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că, din cauza lipsei unor mecanisme "de control şi echilibru" au apărut în posturi-cheie din Justiţie persoane nepregătite şi "cu mentalitate de procurori comunişti".

''Lipsa mecanismelor de control şi echilibru a instituţiilor democratice a făcut să apară aceste derapaje grave şi datorită faptului că în posturi-cheie din justiţie au ajuns oameni care au această mentalitate de procurori comunişti, de călăi, formată în perioada dictaturii comuniste (...) Atunci când ai un procuror ca Lazăr, când ai un procuror ca Kovesi, care îşi exprimă frustările prin deciziile pe care le iau de anchetare a unora şi ale altora, ceea ce a apărut în ultima săptămână este halucinant. Să dai pe mâna (...) unor nepregătiţi, unor oameni cu probleme psihice destinul altora, uite ce se întâmplă'', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că trebuie combătută corupţia, dar prin metode legale, nu cu "justiţie televizată".

"Corupţia trebuie combătută, dar cu mijloace legale şi trebuie pus accent pe componenta preventivă, nu cum s-a întâmplat la noi, sunt răscolite tot felul de sentimente gregare, cu justiţia televizată, cu plimbatul oamenilor prin faţa televizoarelor cu cătuşe, constatându-se, de multe ori, după aceea că oameni care au fost acuzaţi, cum mi s-a întâmplat şi mie, alţii au fost şi arestaţi, să fie găsiţi nevinovaţi. Aceste derapaje nu fac parte din ceea ce numim statul de drept sau o ţară civilizată, membră de statutul de membră a UE. (...)În acest fel făcând justiţia, semănăm cu o ţară din lumea a treia'', a spus Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Tariceanu justitie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close