Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă: "Președintele Klaus Iohannis trebuie să ia măsuri"

Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă: "Președintele Klaus Iohannis trebuie să ia măsuri"

Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă: "Președintele Klaus Iohannis trebuie să ia măsuri"
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2016   •   17:37

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un apel privind anumite instituții scăpate de sub control în statul Român, problemă asupră căreia, consideră Tăriceanu, ar trebui să se aplece președintele Klaus Iohannis.

Tăriceanu a explicat, în detaliu, într-o intervenție telefonică în emisiunea 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la ce se referă:

“Vreau să clarific zvonurile privind apropierea între mine și Traian Băsescu sau între ALDE și partidul pe care îl conduce fostul președinte. Și am vrut să clarific acest lucru, în fața opiniei publice, să vorbesc despre lucrurile care ne separă. Și principalul element este că: această caricatură de stat de drept de astăzi i se datorează fostului prședinte aproape integral. Este responsabil pentru ceea ce se întâmplă acum. A spus de mai multe ori că este mândru de ce a făcut, că a întărit instituțiile, dar realitatea politică și din alte domenii arată că instituțiile scăpate de sub controlul civil își fac de cap.”

Tăriceanu a amintit că însuși Traian Băsescu a vorbit despre abuzurile făcute de aceste instituții.

“Și chiar fostul președinte a relevat că șefii unor instituții pe care le-a nominalizat, SRI și DNA au pus la plan decapitarea DIICOT. Descrierea făcută de dânsul corespunde perfect statului mafiot. Și de aceea am făcut un apel la președintele Iohannis să facă lumină și să pună lucrurile în regulă. Răspuns am primit, a fost un comunicat prin care se transmitea că totul funcționează perfect în această țară.”

Președintele Senatului a făcut referire și la comunicatul UNJR în care judecătorii cer lămuriri din partea președintedui Iohannis în legătură cu numirile din Justiție.

“Astăzi am văzut un comunicat al UNJR, în care cer președintelui Iohannis să nu trateze cu superficialitate aceste lucruri și dacă ei vorbesc despre aceste lucruri, din interiorul sistemului, cred că acest apel este cel puțin de luat în seamă. Dacă apelul meu a fost tratat într-o notă politicianistă, nu cred că apelul UNJR poate fi tratat așa.

În plus, Tăriceanu a explicat că și partenerii externi sunt din ce în ce mai preocupați de România și urmăresc cu atenție ce se întâmplă la noi în țară.

“Unii încearcă să deseneze un tablou sublim al României perfecte. Și observatorii străini devin din ce în ce mai preocupați de ce se întâmplă în România. În aceste condiții, România devine o țară vulnerabilă, România devine din ce în ce mai mult o problemă. România nu va trebui să devină o țintă pentru agresiune militară. Ea reușește să își autodistrugă credibilitatea. Ea este o țară care nu mai contează din multe motive pe scena politică europeană. Și ca român, nu doar ca om politic, am o obligație să trag un semnal de alarmă. Mediul de afaceri românesc este practic decimat. Lucrurile acestea mă preocupă, la fel cum drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate. România ocupă un nefericit loc 2, după Rusia, când vine vorba de condamnări la CEDO în aceste spețe.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close