Antena 3 CNN Politică Tăriceanu le cere parlamentarilor să-şi "scoată ochelarii" cu care au legiferat majorarea salarială

Tăriceanu le cere parlamentarilor să-şi "scoată ochelarii" cu care au legiferat majorarea salarială

Tăriceanu le cere parlamentarilor să-şi "scoată ochelarii" cu care au legiferat majorarea salarială
05 Noi 2008   •   22:53

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a solicitat, miercuri, parlamentarilor să trateze cu responsabilitate ordonanţa privind amânarea majorării salariale în domeniul educaţiei şi să îşi "scoată ochelarii" cu care au legiferat majorarea.
"Este important ca atunci când Parlamentul legiferează în domenii economice să se ţină seama de implicaţiile pe care legile le antrenează. Ar fi bine ca cei care, în Parlament, în zilele următoare, vor discuta ordonanţa să-şi scoată ochelarii cu care au lucrat când au legiferat şi să se uite prin presă la relatările despre efectele pe care criza economică mondială le are în România", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.
Acesta a dat ca exemplu cazul celor 3.000 de angajaţi (din 3.700) ai combinatului de oţel de la Târgovişte, care au fost trimişi în şomaj tehnic. În aceste condiţii, a adăugat premierul, majorarea salariilor ar fi "o aberaţie economică, care nu face decât să ducă economia românească într-o criză".
"Atenţionez pe toţi cei care vor merge să discute în Parlament această ordonanţă şi le cer responsabilitate, pentru că responsabilitate în România nu trebuie să aibă numai Guvernul, iar partidele care sunt în opoziţie să facă dovada celui mai deşănţat populism şi a demagogiei caracteristice partidelor de stânga" a mai declarat Tăriceanu.
Primul ministru a participat, miercuri seara, la un miting electoral, la Galaţi, în faţa sediului de campanie a candidatului PNL în colegiul 8 de Camera Deputaţilor Mihai Manoliu.
Tăriceanu i-a acuzat, în nenumărate rânduri, pe susţinătorii legii de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, de populism şi iresponsabilitate.
Guvernul a decis, săptămâna trecută, prin ordonanţă de urgenţă, ca legea de majorare a salariilor din învăţământ să fie amânată până în luna aprilie 2009.
Comisiile care analizează ordonanţa de amânare a salariilor se vor reuni luni dimineaţă, la ora 10:00, pentru a lua o hotărâre în acest sens, urmând să prezinte raportul final în faţa Plenului Senatului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close