Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Măsurile anunţate de Băsescu vor avea un efect devastator asupra unor largi categorii sociale - VIDEO

Tăriceanu: Măsurile anunţate de Băsescu vor avea un efect devastator asupra unor largi categorii sociale - VIDEO

Tăriceanu: Măsurile anunţate de Băsescu vor avea un efect devastator asupra unor largi categorii sociale - VIDEO
06 Mai 2010   •   22:05

?Măsurile vor avea un efect devastator asupra unor largi categorii sociale. Aceste decizii au fost luate pe picior fără o fundamentare serioasă pentru că sunt nişte cifre mărunte fără un calcul minuţios?, a declarat joi Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Fostul premier al României a comentat astfel măsurile de austeritate anunţate în aceeaşi zi de preşedintele României. Mai precis Traian Băsescu a anunţat că salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj vor scădea cu 15 procente.

În cadrul conferinţei susţinute de şeful statului, acesta a spus că şi fostele guvernări au partea lor de vină pentru situaţia actuală. Tăriceanu a ţinut să îl contrazică, precizând că majorările salariale din trecut aveau la bază o creştere economică. ?Când preşedintele Băsescu vorbeşte de majorările de salarii din trecut trebuie să ne gândim că au venit pe fondul unei creşteri economice fără precedent. Creşterea economică susţinea creşterea salariilor, lucru care astăzi nu a mai putut fi continuat?, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

TĂRICEANU, DESPRE MĂSURILE ANUNŢATE DE BĂSESCU


Şi Victor Ponta a condamnat măsurile anunţate de Traian Băsescu, catalogându-le ca un ?genocid social?. ?Este un genocid să le spui pensionarilor că le iei 15 la sută, să le spui agricultorilor că le tai subvenţiile, este un genocid la adresa şomerilor, a profesorilor, a militarilor, pe care în urma cu şase luni Traian Băsescu i-a minţit că vor trăi mai bine?, a precizat liderul PSD.

PONTA: PREŞEDINTELE CHIAR VREA SĂ DISTRUGĂ ACEASTĂ ŢARĂ


De asemenea, potrivit acestuia nici economia privată nu este în avantaj deoarece ?cei din zona privată vor plăti mai mult pentru şomerii pe care-i face azi Băsescu. Băsescu ar trebui să oprească cheltuielile bugetare. Preşedintele chiar vrea să distrugă această ţară?, a spus Victor Ponta.


Şeful PSD a mai precizat că formaţiunea pe care o reprezintă va depune o moţiune de cenzură pentru a sancţiona puterea. ?Vom depune o moţiune de cenzură pentru a sancţiona puterea actuală. Vreau să o folosim pentru a sancţiona ceea ce face guvernul Traian Băsescu, de azi nu mai există guvernul Emil Boc?, a mai spus Ponta.

aNTENA3.RO

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close