Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, mesaj DUR pentru Iohannis

Tăriceanu, mesaj DUR pentru Iohannis

Tăriceanu, mesaj DUR pentru Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2014   •   15:50
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a lansat un mesaj dur la adresa conducerii interimare a PNL. 
 
Conform comunicatului transmis de Tăriceanu presei, "membrii Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale protestează vehement faţă de politica "pumnului în gură", care pune între paranteze dezbaterea democratică în partid."
 
"Cerem oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare a partidului."
 
"Dorim o dezbatere reală la Congresul PNL din 28 iunie pe marginea unor teme cruciale legate de viitorul partidului şi de angajamentele pe care ni le-am asumat în campania electorală din 2012", se mai arată în comunicat. 
Între temele menţionate de acest grup se află analiza activităţii conducerii centrale demisionare a PNL, care a condus la rezultatul nesatisfăcător obţinut la alegerile europarlamentare, dezbaterea pe fond a oportunităţii politice şi etice în vederea unei fuziuni cu PDL, dezbaterea pe fond a oportunităţii politice şi etice a părăsirii grupului liberalilor europeni, ALDE, şi a aderării PNL la Partidul Popular European şi dezbaterea pe fond a stadiului realizării promisiunilor electorale la aproape 2 ani de la alegeri.
 
"Din nefericire, dezbaterea liberă în PNL este practic suspendată în această perioadă, chiar dacă cei din conducerea demisionară fac eforturi, fără vreun rezultat, ca să păstreze aparenţele. Etichetările, ameninţările şi excluderile din partid s-au amplificat ca o practică curentă moştenită din epoca Antonescu, prin care conducerea demisionară îşi devoalează stilul antidemocratic de lucru şi speră, în acelaşi timp, să-şi conserve funcţiile în partid", se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, "Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale este în acest moment singurul cadru de dezbatere reală a temelor de mai sus".
 
"Este motivul pentru care au aderat la Grup parlamentari şi membri ai PNL. Grupul nostru şi-a propus să coaguleze un nucleu cât mai mare de colegi liberali, membri sau nemembri de partid, care să pledeze la Congres pentru păstrarea identităţii liberale", precizează Grupul pentru Păstrarea Identităţii Liberale.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close