Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Miza este să găsim o formulă care să-l scoată pe Băsescu din joc

Tăriceanu: Miza este să găsim o formulă care să-l scoată pe Băsescu din joc

Tăriceanu: Miza este să găsim o formulă care să-l scoată pe Băsescu din joc
Sursa foto: Stirea Zilei
04 Mar 2009   •   20:47

Criza şi justiţia au fost temele acestei zile. Parlamentarii l-au lăsat pe Adrian Năstase fără imunitate, la cererea sa. Pe opozantul lui Băsescu îl aşteaptă acum confruntarea cu aproape 1.000 de martori ai DNA. În faţa procurorilor, strânşi la ora bilanţului, preşedintele Băsescu s-a răţoit din nou la jurnaliştii - citez "supra-dotaţi" - care-i critică pe judecători la televizor. Numai preşedintele poate face asta şi aşa a şi făcut fără ezitare: "Sunt dosare mari de corupţie blocate în instanţe şi nu sunt finalizate," a declarat Băsescu.

Guvernatorul BNR a încercat să-i lecuiască azi pe români de ceea ce pare că a devenit o nouă obsesie naţională. Criza economică e mai mult virtuală decât reală, a spus Mugur Isărescu. Preşedintele Băsescu s-a declarat optimist că România va trece fără prea multe vânătăi de anul aceasta, în timp ce, în realitate, numărul şomerilor pare să fie în creştere.

În acest timp, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut Uniunii Europene să ajute noile state membre să nu fie zdrobite de criză.

Acestea, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg de către analistul Ion Cristoiu şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, a dezminţit zvonurile conform cărora PNL s-ar fracţiona în urma Congresului de la sfârşitul lunii martie.

Cât priveşte candidatul propus de PNL pentru alegerile prezidenţiale, Tăriceanu susţine că s-ar angaja în cursă fără ezitare, dar se întreabă retoric dacă Partidul Naţional Liberal are soluţia să-l învingă pe Băsescu.

"Prezenţa lui Băsescu la conducerea României este extrem de dăunătoare. (...) Miza este să găsim o formulă care să-l scoată pe Băsescu din joc", a declarat fostul premier.

Actualul preşedinte al PNL susţine că ar merge pe un candidat propriu la prezidenţiale, pentru că liberalii trebuie să vină cu propriile lor idei.

"Nu sunt foarte convins că electoratul PSD ar vota un candidat liberal. (...) Ne trebuie un candidat care să ralieze şi electoratul celorlalţi în jurul lui", a mai declarat fostul premier Tăriceanu.


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Mugur Isarescu
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close