Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu avem ce aplauda, am votat un buget nerealist!

Tăriceanu: Nu avem ce aplauda, am votat un buget nerealist!

Tăriceanu: Nu avem ce aplauda, am votat un buget nerealist!
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
20 Feb 2009   •   18:03

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu a atras vineri atenția că bugetul de stat votat de către parlament nu vine în întâmpinarea promisiunilor electorale făcute de actuala coaliție de guvernare și nici în rezolvarea crizei economice.
?Bănuiesc că nu aţi aplaudat deoarece aţi scăpat de povara promisiunilor din campanie", a afirmat liderul opoziţie, în opinia căruia bugetul votat este ?unul nerelist? care se îndepărtează de "ceea ce a fost bugetul României în ultimii ani".
Fostul premier a trecut, rând pe rând, în revistă, bugetele diminiuate ale ministerelor cheie: educație, agricultură, sănătate, cât și nerespectarea promisiunilor legate de majorarea pensiilor și salariilor.
?Banii pentru infrastructură sunt mai puțini, pentru educație sunt mai puțini, pentru cercetare la fel, de agricultură nu mai vorbesc, de apărare ce să mai spunem. Pentru Sănătate, după ce timp de patru ani de zile toate contribuțiile de asigurari sociale din domeniu au fost cheltuite pentru sănătate, revenim la situația din anul 2004 când fondurile erau deturnate către alte capitole de cheltuieli? a făcut Tăriceanu pomelnicul proaspătului buget adoptat de Parlament.
Liderul PNL a luat peste picior promisiunile sociale făcute de membrii coaliției în campania electorală. ?Dublarea pensiilor promise în agricultură nu se pot rezliza. Majorarea salariilor și pensiilor cu 50% la fel? a pus sare pe rană Tăriceanu.
Președintele PNL a explicat că partidul său nu a votat pentru acest proiect de buget și datorită lipsei de disponibilitate demonstrate de membrii Puterii față de amendementele pe care Opoziția le-a făcut ?cu seriozitate și simț de răspundere?.
Cât privește setul de măsuri anticriză conținut de acest buget ?nerealist?, Tăriceanu a apreciat că va reuși să stopeze ?recesiunea care va cuprinde econimia românească și toate categoriile sociale?. În opinia fostului premier, numai adoptarea unui plan de măsuri liberale în sensul larg al cuvântului va putea prezerva locurile de muncă și feri întreprinderile de spectrul crizei.
Tăriceanu a reîmbrăcat din nou haina economistului promovând , de la tribuna Parlamentului, câteva din măsurile anti-criză dorite: lărgirea bazei de subvenții, acordarea de stimulente pentru proiecte de investiții, sprijinirea sectorului bancar afectat de lipsa de încredere și de criza de lichidități. ?Cuvântul de acum înainte ar trebui să fie acțiune, acțiune, acțiune!? a conchis Tăriceanu
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close