Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu ştiu care sunt motivele care au dus la demisia ministrului Educaţiei

Tăriceanu: Nu ştiu care sunt motivele care au dus la demisia ministrului Educaţiei

Tăriceanu: Nu ştiu care sunt motivele care au dus la demisia ministrului Educaţiei
de S.T.    |    27 Sep 2018   •   16:16

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut că nu ştie care sunt motivele care au dus la demisia lui Valentin Popa din funcţia de ministru al Educaţiei, dar a arătat că, după ce a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, le înţelege nemulţumirea acestora legată de ordonanţa privitoare la desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

El a precizat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre remanieri guvernamentale, iar despre demisia lui Valentin Popa a aflat de la televizor.

„Am aflat de la televizor despre aceasta demisie. Sunt o serie de critici care i s-au adus ministrului. Nu ştiu care sunt motivele principale care l-au determinat să demisioneze. (...) Cunosc subiectul, mi-au transmis UDMR. Am avut o discuţie chiar cu preşedintele partidului, cu domnul Kelemen, pe acest subiect şi le înţeleg nemulţumirea lor. Şi cred că este normal ca în România să putem asigura condiţii optime de învăţământ tuturor copiilor, indiferent că aparţin minorităţilor, dându-le posiblitatea în acelaşi timp sau ajutându-i să aibă acces la istoria Românei, la limba română, la toate celelalte elemente care ţin de programa şcolară, la fel şi celorlalţi”, a declarat Tăriceanu la finalul Biroului Politic Central al ALDE.

Joi, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi-a anunţat demisia, motivând că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: presedintele Senatului
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close