Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Pe Eduard Hellvig îl cunosc destul de puţin, nu pot să comentez nominalizarea sa

Tăriceanu: Pe Eduard Hellvig îl cunosc destul de puţin, nu pot să comentez nominalizarea sa

Tăriceanu: Pe Eduard Hellvig îl cunosc destul de puţin, nu pot să comentez nominalizarea sa
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Feb 2015   •   11:37

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că nu poate formula o părere despre Eduard Hellvig, având în vedere că nu îl cunoaşte foarte bine pe acesta. 

 
"În ceea ce mă priveşte, pentru că am fost întrebat dacă îl susţin sau nu, am spus şi ieri, repet şi astăzi: Pe domnul Hellvig îl cunosc destul de puţin, nu era o prezenţă care să fi făcut remarcată în mod special în PNL şi nu pot să fac alte comentarii cu privire la adresa sa, dar trag concluzia că, din moment ce a fost nominalizat de preşedinte, aceasta este cea mai bună propunere pe care a putut să o facă şi Parlamentul va trebui să trateze în mod legal, constituţional, această chestiune."
 
Tăriceanu a explicat că Birourile Permanente s-ar putea reuni luni, pentru decizia legată de numirea acestuia la şefia SRI.
 
Totuşi, Tăriceanu a explicat că această idee trebuie analizată din toate punctele de vedere, având în vedere că există o sensibilitate la nivel public legată de activitatea serviciilor de informaţii.
 
"Sigur că va trebui să cântărim această propunere, din toate punctele de vedere. Ca să fiu elegant, există o tulburare majoră în societate în legătură cu funcţionarea SRI. Trebuie să vedem dacă persoana nominalizată ne inspiră încrederea că serviciile vor funcţiona sub o conducere capabilă să cenzureze excesele pe care puterea largă le generează de multe ori. De aceea este necesară o consultare."
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close