Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: PNL va fi chemat să-şi asume guvernarea mai devreme decât ne aşteptam

Tăriceanu: PNL va fi chemat să-şi asume guvernarea mai devreme decât ne aşteptam

Tăriceanu: PNL va fi chemat să-şi asume guvernarea mai devreme decât ne aşteptam
Sursa foto: popescu tariceanu
02 Feb 2009   •   00:32

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Gala Tineretului Naţional Liberal, că PNL va fi chemat să-şi asume guvernarea României, în interesul românilor, mai devreme decât se aşteptau liberalii, având în vedere incompetenţa dovedită de guvernul Boc.
"Vom face întotdeauna distincţia faţă de ce reprezintă actuala putere, reprezentată de domnii Boc şi Geoană, care în nicio lună de la începerea guvernării dau dovada unei incompetenţe, pe care sincer să vă spun nu am bănuit-o, şi cred că nici românii nu o bănuiau. De aceea, cred că PNL, văzând toate aceste evoluţii politice recente de după alegerile parlamentare de anul trecut va fi chemat mai curând decât ne imaginam să-şi asume guvernarea României, spre binele românilor", a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.
El a spus că vrea ca, în acest efort al guvernării pe care liberalii vor trebuie să şi-l asume din nou, liderii PNL să se poată bizui pe tinerii liberali.
Anterior, pe o postare pe blogul său, fostul premier scria că ?mai nou, Guvernul Boc cel cu două mâini stângi, a hotărât să îngheţe salariile. Asta până mâine-poimâine, când se va răzgândi din nou. E ca în cazul unor şcolari care nu şi-au învăţat lecţia şi sunt scoşi în faţa clasei.?
Acesta consideră că actualii parteneri de guvernare nu au reuşit să nimerească răspunsul corect la întrebarea "Care este strategia anti-criză şi bugetul pe 2009?" Tăriceanu aprecia că ?plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor?, ?interzicerea pensionarilor actori, medici şi profesori să cumuleze pensia cu salariul?, ?îngheţarea salariilor?, toate sunt răspunsuri greşite.
?Criza se amplifică, iar Guvernul caută răspunsuri de la oricine le poate oferi, indiferent de costuri. Şi aşa a apărut în peisaj FMI.
Care sunt, în opinia mea, deciziile care trebuie luate de actualul Guvern? Cred că prioritatea numărul unu trebuie să fie prezentarea unei strategii anti-criză, în care să se spună clar care sunt soluţiile macro-economice şi care este impactul calculat al acestor soluţii. Dacă Guvernul va continua să vină cu soluţii pompieristice, fără să aibă o strategie globală, atunci criza economică va continua să ia amploare. Trebuie să stimulăm partea productivă a societăţii să se dezvolte în continuare pentru că numai aceasta poate decide dacă România va ieşi sau nu din criza economică. Dacă ne reducem acţiunea la îngheţarea salariilor din sectorul bugetar, nu am făcut nimic. Din simplul motiv că nu sectorul bugetar este responsabil de creşterea economică a unei ţări, ci sectorul privat.
Tocmai de aceea, am propus încă din campania electorală din toamna acestui an un ?Program de creştere economică şi creare de locuri de muncă". Acesta, în esenţă, se referă la continuarea programelor de investiţii, inclusiv din bugetul de stat, ca singur motor care ar putea duce la crearea unor noi locuri de muncă şi la continuarea creşterii economice. Guvernul Boc a anulat acest plan, dar nu a pus nimic în loc, nici până acum. Personal, consider că fără politici investiţionale din partea statului nu vom putea ieşi din criza care ne bate la uşă. Sper doar că, după mai bine de o lună de guvernare, şcolarii din PSD şi PD-L să înceapă, în sfârşit, să îşi facă temele?, scrie fostul premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close