Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Prin aceste dezvăluiri tulbur Paștele președintelui Iohannis

Tăriceanu: Prin aceste dezvăluiri tulbur Paștele președintelui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu crede că plecarea românilor în Germania seamănă cu o operațiune mai veche, coordonată de Virgil Măgureanu.

Tăriceanu: Prin aceste dezvăluiri tulbur Paștele președintelui Iohannis
Sursa foto: Facebook
11 Apr 2020   •   16:38

"Operatiunea “Sparanghelul” seamana uimitor de mult cu Operatiunea “Jimbolia” din vremurile cand tartor al Romaniei era Virgil Magureanu. Operatiunea “Jimbolia” a reprezentat o incalcare de catre Romania a embargoului impus Iugoslaviei lui Milosevici si pomparea de combustibil prin conducta care leaga Combinatul “Solventul” de la Timisoara de cel din Pancevo de langa Belgrad. Prin aceasta conducta subterana s-au pompat zeci de mii de tone de motorina care au prelungit domnia dictatorului sarb si agonia poporului prieten si vecin.

La finalul acelei operatiuni, in seiful SRI din acea vreme s-au adunat 5 milioane de marci germane, bani negri. Pe langa acesti bani, asa au aparut primii milionari din zona Banatului, prin spargerea embargoului impus de ONU si inflorirea contrabandei cu motorina si benzina.

Astazi, motorina nu mai are cautare si a fost inlocuita cu forta de munca. Nu impotriva unui embargo international, ci impotriva propriilor noastre decizii. Ordonante militare! Dar totul miroase a operatiune coordonata de la cel mai inalt nivel.

Stiu ca aceste dezvaluiri tulbura Pastele dlui Iohannis, dar este absolut necesar ca Presedintele sa clarifice aceasta operatiune care a fost facuta “noaptea, ca hotii” cum ar spune sustinatorii domniei sale.

Daca Presedintele sau guvernantii nu o fac atunci o va face o comisie parlamentara de ancheta!", scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Tariceanu Paste Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close