Antena 3 CNN Politică Tăriceanu răspunde profesorilor pe blog: Vom mări în primul rând salariile mici

Tăriceanu răspunde profesorilor pe blog: Vom mări în primul rând salariile mici

Tăriceanu răspunde profesorilor pe blog: Vom mări în primul rând salariile mici
11 Noi 2008   •   12:45

Călin Popescu Tăriceanu explică pe blogul său de ce Guvernul a emis o nouă ordonanţă de urgenţă prin care măreşte salariile profesorilor cu 28 de procentem aplicabile celor cu venituri mici. ?28% pentru tinerii profesori cu salarii mici, pentru că ei reprezintă viitorul României?, scrie Tăriceanu pe blog. ?Este o decizie care se desprinde firesc din legea salarizării unice, iar discuţiile pe această lege nu au început de ieri de astăzi?, spune premierul.
Prrimul ministru spune că nu va ceda solicitărilor Stângii de a mări salariile tuturor profesorilor cu 50% pentru a nu falimenta economia românească.
Totodată, premierul se declară deschis la dialog cu sindicatele, deşi unii dintre liderii de sindicat sunt influenţaţi politic şi urmăresc interese personale.
?Chiar şi aşa, ei îi reprezintă pe sindicalişti şi întotdeauna voi fi deschis la dialog cu profesorii. Repet însă, nu voi ceda şi nu voi fi de acord că cresc în mod iresponsabil salariile profesorilor cu 50%, de la o zi la alta?, scrie premierul pe blog.
În ceea ce priveşte salariile bugetarilor, Tăriceanu spune că acestea ?vor creşte în continuare cu responsabilitate şi în timp. Salariile tinerilor medici, funcţionari, profesori, vor creşte cu procente mai mari, iar salariile bugetarilor cu salarii mari, cu procente mult mai mici. Indiferent de creşteri, acestea vor fi eşalonate, nu de pe o zi pe alta, cum doresc politicienii de stânga?.
?Ştiu că Stânga nu va ceda în problema creşterii iresponsabile de 50%. Este strategia lor electorală. De fapt este singura lor mişcare pentru că nu au nici strategie pentru a guverna România.
Sper însă că sindicatele vor înţelege că România are un viitor, care nu trebuie pus sub semnul întrebării prin nişte decizii iresponsabile, cu câteva săptămâni înainte de alegeri?, încheie premierul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu blog
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close