Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, reconfirmat la cerere ca lider al deputaţilor PNL

Tăriceanu, reconfirmat la cerere ca lider al deputaţilor PNL

Tăriceanu, reconfirmat la cerere ca lider al deputaţilor PNL
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
23 Mar 2009   •   16:30

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a fost reconfirmat luni prin vot ca lider al deputaţilor liberali. Alţi doi oameni de încredere ai fostului lider PNL, Bogdan Olteanu şi Dan Motreanu au fost reconfirmaţi în posturile de vicepreşedinte, respectiv chestor al Camerei Deputaţilor.
După pierderea cursei pentru preşedinţia partidului, Tăriceanu şi-a depus astăzi mandatul din funcţia de lider de grup la Camera Deputaţilor. Apropiaţiii săi, Dan Motreanu şi Bogdan Olteanu au cerut, la rândul lor, un vot de încredere pentru posturile de vicepreşedinte, respectiv de chestor deţinute la nivelul conducerii acestei camere.
Partizanii lui Antonescu, precum Dan Radu Ruşanu au susţinut însă că şefia grupurilor a fost aleasă pe patru ani şi trebuie menţinută ca atare.
Votul a dus la reconfirmarea lui Tăriceanu ca lider de grup cu 57 de opţiuni pentru şi 5 împotrivă. 55 de voturi pentru şi 7 împotrivă au primit Bodgan Olteanu şi Dan Motreanu pentru rămânerea în posturile deţinute de la începutul acestei sesiuni parlamentare. Un alt susţinător al lui Tăriceanu, liberalul Puiu Haşotti rămâne în continuare lider de grup la Senat.

În prezent, Olteanu şi Motreanu nu mai deţin nici o funcţie în partid. Olteanu a preferat să nu candideze, în timp ce Motreanu a pierdut, alături de Teodor Atanasiu, cursa pentru un loc din BPC, cei doi fiind marii învinşi ai Congresului din eşalonul doi liberal.
Antean3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close