Antena 3 CNN Politică Tăriceanu refuză majorarea salarială de 50%: Nu amanetez viitorul României, chiar dacă pierd voturi!

Tăriceanu refuză majorarea salarială de 50%: Nu amanetez viitorul României, chiar dacă pierd voturi!

Tăriceanu refuză majorarea salarială de 50%: Nu amanetez viitorul României, chiar dacă pierd voturi!
03 Noi 2008   •   11:37

Salariile profesorilor nu vor creşte. Nu voi amaneta viitorul României, chiar dacă voi pierde voturi, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, luni, ca răspuns la greva de avertisment a profesorilor din Federaţia Spiru Haret. Dacă mărim cu 50% salariile profesorilor, vom plăti cu vârf şi îndesat în viitorul economic al României, a continuat acesta. Totuşi, salariile vor creşte în continuare, dar cu responsabilitate şi cât ne va permite performanţa economică, a continuat premierul. E utopică ideea de majora salariile cu 50%, în condiţiile în care lumea se confruntă cu o criză financiară fără precendent, e de părere primul ministru. Când o ţară este afectată de criză, sectorul economic se restrânge, nu se aruncă cu banii pe fereastră, urmând exemplul Ucrainei care se vede nevoită să apeleze la împrumuturi pentru a-şi susţine activitatea economică, avertizează Tăriceanu.

Cea mai proastă măsură economică ce ar putea fi luată în domeniul educaţiei ar fi tăierea investiţiilor şi alocarea respectivelor fonduri la salarii, crede primul ministru. În perioadă de criză, investiţiile sunt fundamentale şi trebuie să se realizeze pentru ca şomajul să nu atingă cote alarmante, spune premierul.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a remarcat că educaţia devine un subiect politizat, pentru că partidele de stânga alimentează această idee numai din motive electorale. Politicienii care solicită azi majorarea salariilor cu 50% sunt aceiaşi care au respins legea unui calculator pentru fiecare elev din clasele a IX-a şi a X-a, aminteşte premierul.
Primul ministru s-a declarat împotriva grevelor, spunând că aceste forme de protest nu sunt calea de rezolvare a conflictelor dintre cadrele didactice şi Guvern. Profesorii afiliaţi Federaţiei Spiru Haret au intrat, luni, în grevă de avertisment, după ce guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a amânat, până la 1 aprilie, aplicarea legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close