Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România are nevoie de un nou proiect politic major. Românii trebuie să aibă un alt tip de preşedinte

Tăriceanu: România are nevoie de un nou proiect politic major. Românii trebuie să aibă un alt tip de preşedinte

Tăriceanu: România are nevoie de un nou proiect politic major. Românii trebuie să aibă un alt tip de preşedinte
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Iul 2014   •   19:52
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în ediţia de duminică seară a emisiunii "Punctul de Întâlnire", că are două puncte principale de la care porneşte în candidatura sa pentru Cotroceni. 
 
"România are nevoie de un program major, un proiect politic. Vreau o Românie ambiţioasă, aşa cum am spus, România vreau să devină a şaptea putere economică a Europei. O ţară care să fie considerată un adevărat partener, o ţară respectată, cu un cuvânt greu şi care poate să îşi apere şi să îşi urmărească interesele." 
 
"Băsescu a lăsat să se înţeleagă că el este într-o relaţie foarte bună cu cancelarul german Angela Merkel, dar această relaţie nu s-a văzut în niciun fel. Mă refer la gesturi politice. România are două mari probleme, începând din 2009. Refuzul Schengen şi MCV-ul. Dacă eram aşa de apropiaţi de Merkel şi de PPE, de ce nu am putut rezolva aceste probleme? Dar asta este altă discuţie".  
 
De asemenea, Tăriceanu a explicat că îşi doreşte să schimbe imaginea asupra preşdintelui României, după ce românii au avut un preşedinte care a divizat populaţia.
 
"Vreau să schimb stilul preşedintelui. Românii trebuie să vadă un alt stil de preşedinte. Acesta trebuie să fie reprezentantul tuturor românilor. Care a fost greşeala domnului Băsescu? Ori s-a poziţionat în fruntea PDL, ori şi-a creat un nou partid. A creat o falie extrem de adâncă, preşedintele nu mai trebuie să fie al unui partid, trebuie să fie al tuturor românilor. Românii au fost puşi unii înaintea altora", a conchis Tăriceanu. 
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close